Sol, høst og flotte rosafarger på balkongen

Jeg har skikkelig problemer med øynene for tiden (jada, optiker er involvert), så derfor har jeg ikke vært særlig tilstede på nett denne uken. Men, jeg vil gjerne dele noen bilder med dere, så håper jeg dere avfinner dere med litt kortfattet tekst til denne gangen 🙂

Dagens overordna tema er rett og slett området rundt sittegruppen min på balkongen. Her har jeg valgt ulike rosatoner, fra det helt lyse, til det som vel strengt tatt kalles burgunder og lilla. Og littebitt hvitt. Dette har fungert veldig bra, og er noe jeg skal bygge videre på neste sesong! Da skal jeg lete opp flere av de mørke nyansene, både for blomster og blader.

Tusenfryd! Har blomstret siden april (eller var det mars?). Ikke intens blomstring, men noen her og der, og høyt verdsatt
Bladverket til keiserkrossved, har små lyserosa blomster på våren

En sedum (usikker på om akkurat denne kan kalles oktoberbergknapp, men det er eventuelt en nær slektning)
Fantastiske forglemmegeisøster ‘Mr Morse’. Får vite små blomster til våren, men dyrkes primært pga bladene
En høstfloks (har glemt navnsortsnavnet)
Hehe, jeg DIGGER å gå barbeint ute, blir jo ikke lange tiden, men herlig en kort stund, med ull på resten av kroppen. På rekkverket er det pasjonsblomst og i kassen nedenfor er det masse ulike urter.
Sjokoladekosmos
Stjerneskjerm ‘Roma’. Har også blomstret siden i våres. Det synes jeg er noe uvanlig, men veldig kjærkomment
Min kjære kjære Cercis Canadensis
Min nesten like kjære syrinhortensia (og jeg kan ikke bruke øyefutt på å google opp rett staving av navnet, men er noe ala Vanilla Frise)

Min ABSOLUTT fantastiske oase 😀
Ønsker deg en brillefin helg! 

https://www.instagram.com/p/BZqe7Bkj2KI/?taken-by=moseplassen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Så synd at du sliter med øynene. Er i samme situasjon selv, men har fått diagnose og står i operasjonskø.
    Når det er sagt, så er det deilig å se ( les: myse) dine blomster i rosa valører. Det er så vakkert! Liker stjerneskjermene spesielt godt, må få meg det, tror jeg. Og i går fikk vi endelig sol igjen, så det gikk an å være ute og nyte. Håper sola titter fram etterhvert i dag også. Ha en fin søndag. Og p.s. håper du finner ut av det med øynene.

    • Hei Berit, så hyggelig hilsen. Det er nok ikke så dramatisk med øyenene mine, det er nok noe vi kan fikse med korrekte briller/linser. Og en tur til naparapaten med nakken vil forhåpentligvis også hjelpe.
      Men frem til jeg har fått roet symptomene så vil ikke øynene samarbeide, og når de først krangler sånn så gjør de seg selv bare verre slik at optiker har vanskelig for å se hva som skal til for å få de til å trives bedre. Men, er i gang med noen nye linser nå, så håper jeg det kan få øynene til å roe seg nok til at vi får entydige resultat på synsprøvene.

  2. Mener hortensiaen din heter Vanilla fraise. Og jordbær heter «fraise» på fransk, så jeg har alltid tenkt at det betyr Vanilje-jordbær, eller noe slikt? Synes uansett fargen på den hortensia-sorten passer godt til den «smakskombinasjonen», så derfor husker jeg navnet:-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her