I dag har jeg utvidet balkongen, med granbar!

Vinterbalkongen 🙂
Mitt store koseprosjekt, hvor naturligvis er viktig at det blir hyggelig å være ute på balkongen, men viktigst er det at det blir pent og interessant å se ut på den innenfra.

Dagens prosjekt var å utvide balkongen litt, med visuelt juks!
Og har du gjennomsiktig rekkverk så er dette superenkelt å kopiere, enten det er på en balkong, eller terrasse eller rekkverket ved trappen din.

Gjennom stuevinduet

Dagens innsats var å binde fast noen store grener med edelgran til rekkverket slik at de strakk seg ut på utsiden av rekkverket. Dermed oppnår jeg både å få myket opp og gjort det grønnere der ute, samtidig som jeg får balkongen til å se mye videre ut enn den er!

Miljøtips: Bruk naturtråd (feks hamp) slik at det ikke gjør noe om du får med tau når du plukker ned og kaster grenene på slutten av vinteren. Syntetisk tau har ikke noe i komposten (eller naturen) å gjøre! Bruk absolutt aldri fiskesener, for om noe av den forviller seg så kan den gjøre stor skade om fuglene finner den og bruker som redemateriale (har selv sett babyfugler som er døde fordi de ble sittende fast i redet).

Her valgte jeg å la basen på grenen stikke et stykke inn på balkongen, og så kamuflerer jeg grenen ved å sette kassen fremfor (kassen fungerer som bord/utstillingsplass).

Det er virkelig viktig å binde grenene godt fast, for det kan blåse godt på en balkong og du vil ikke at din gren faller ned på noen.

Store grener er enklest å få mye volum av naturligvis. Noen grener ligger langs med ytterkanten av gjerdet, og andre stikker rett ut. Det kan også være aktuelt for deg å binde grener så de stikker rett opp, det skal jeg gjøre litt lengre opp ved terrassedøren, og det er det jeg har gjort med lerkegrenen.

Og så har jeg dandert ut lys på grenene. Det er også bare på startsnivået, men jeg tror jeg nå kommer til å ha lyslenker på grener som stikker utenfor, men ikke på krukkene. I de vil jeg heller ha islykter og annet. Fint med variasjon!

Laange lyslenker er forresten enkle å vikle opp når man bor i 6. etg og kan slippe de utfor 😉

Pst: Det ligger mer underveisprat på Moseplassens Instagram-story, husk å følge meg der!

Se gjerne første vinterbalkong-post her!

Vinterbalkongen, første skritt

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her