Jeg har fått en mann! …. ;)

Jeg digger å legge til rette for latter, smil og glede!

Av og til innebærer det slikt som å bygge snømann på takterrasse. Litt fordi det var gøy å lage han, litt fordi det er herlig å titte ut og se han stå der, og litt for å sette ett smil på deg 🙂

Den er sleip nok laget over en stor krukke, så nederste del av snømannen er altså juks. Resten er laget ved å ha snø i en stor kasse og så underveis tråkke snøen godt sammen. Snøklossene settes oppå hverandre, og så formes snømannen med sag og kjøkkenkniv.

Jeg har jo litt begrenset arbeidskapasitet så det tok meg to dager å bygge han, og ikke så lenge etter at han var ferdig, så kollapset han dessverre…. Jeg ble litt lang i trynet kan dere tro, men sånn er det med mildvær og litt optimistisk dimensjonering. Men, heldigvis kom min nevø Daniel innom i dag, og han viste seg å være en utmerket snømanndoktor. Han løftet på plass de største delene, og så limte og lappet vi med hjemmelaget slush (snø+vann, gir maks hold).

Snømanndoktor Daniel 🙂

Nå er det heldigvis minusgrader igjen, så da håper jeg at jeg har snømannen på besøk en stund 🙂
Og lurer du på hvordan jeg har laget de islyktene som balkongen er pepret med så kan du lære det her. Alle disse er formet med helt vanlige ballonger 🙂

Pst: Jeg greier ikke å bestemme meg for om han er finest med eller uten klær… Har lagt ut et spørsmål på Instagram-Story, og fascinerende nok er det så langt overraskende jevnt!
– Hva synes du? Naturell? Eller med skjerf, eller lue, eller kanskje jeg skulle ha laget en hatt???

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Grattis med mann! Så flott han var, og jammen har du ( og nevøen) lagt ned mye arbeid i han. Stor og kjekk, får håpe du får beholde han en stund. Når du spør om han skal ha klær eller ikke, så synes jeg absolutt at han skal ha klær. Dvs skjerf og HATT. Var så artig at du spurte om hatt. Da ble jeg veldig nostalgisk og tenkte på min barndoms (1950/60 tallet) snømann, som alltid hadde HATT. Tilslutt må jeg si at terrassen din er rett og slett vakker med lykter og lyslenker i snøen, for en vinterstemning. Snømannen blir prikken oven i’en.

 2. Så herlig at du ikke lar snøen drepe hagegleden slik den gjør til meg
  Her er det bare tykk skare 🙁
  Jeg har ett spørsmål! Vi har matet ett ekorn her i hele vinter (det har lært seg med ekornmater til Wildlife Garden som jeg fant via boken din!) og nå har det dukket opp ett til. Det blir jaget av det gamle, men jeg håper likevel de skal bli venner og lage ekornbabyer til sommeren

  Jeg tenkte lage ekornkassa di, men lurer på om du har noen forslag til hvordan den kan «kattesikres». Vi har nemlig en nabokatt som bor i hagen vår og liker å jakte her… Vi jager den når vi ser den men den kommer bare tilbake:(
  Det var noen som mente man kan sikre den ved å sette opp en «vegg» noen cm utifra åpningen.

  Ellers tar jeg imot andre tips for å holde nabokatten unna. Kanskje du kan lage ett innlegg om det?:)
  Kattepiss, kattedrit i beddene og døde fugler på plenen er ikke noe gøy lenger!! 🙁

 3. ….for et herlig og lekent tablå 😉 <3
  ps; like fin både med og uten…men det skjerfet var veldig sjarmerende da ;-)…. og i det hele tatt; det strømmer på med gode barndomsminner fra snørike vintre, stolte snømenn & røde kinn….<3

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her