Bygg flott og god fuglekasse!

Det er utrolig koselig å ha besøk av småfugler i hagen, og en måte å få flere fugleopplevelser på er å henge opp en fuglekasse. For det er slettes ikke nok ledige hulrom i gamle trær i hagemiljøene, så vi må bistå med boliger.

For noen år siden lagde jeg denne fuglekasse-modellen som nok har blitt til mange hundre kasser siden dess. Fuglekassen har topp funksjonalitet, og kan bygges med helt vanlig sag og hammer. Rett og slett så enkel å bygge at den brukes på mange barneskoler!

Du finner fulle byggetegninger med gode forklaringer her, og i boka mi Fuglefryd 🙂

.

.

Vil du heller kjøpe fuglekassen så går du på ditt nærmeste hagesenter (inkludert felleskjøpet). Du kan også handle på nett, feks hos: I Gros hage, og Hageglede, og Garden living, og Natur og Fritid. Vær skeptisk til fuglekassen på interiørbutikken, de er ofte mer til pynt enn til bruk.

Male fuglekasser
Infernalsk morsomme å dekorere er de dessuten… Noe av de tynne strekene her er laget med lysekte penner, feks sprittusj. Disse ble laget og gitt til bokhandler som en del av markedsføringen av boken

Heng kassen opp, og vent spent på å se om du får leieboere  🙂
– lykke til!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her