Drivhusbesøk i en vår-vinterhage!

Drivhus Juliana Gartner fra Tilboligen, med snøklokker og snø

Reklame

Det er noe eget med å sitte varmt og behagelig midt mellom snøhauger og snøklokker. Drivhus kan være magiske sånn. De kan, om man ønsker, være hagestuer hvor du kan tilbringe dager som egentlig er for hufsne for hagen. Enten det er lave temperaturer eller regn eller vind så byr glassvegger på skjerming mot vær, uten å skjerme deg fra hagens gleder 🙂

Jeg er jo nå ambassadør for drivhus (mm) butikken Tilboligen. Denne helgen var jeg i Horten i forbindelse med sesongåpningen av deres showroom, og mens jeg var der så inviterte noen tidligere kunder meg på besøk til deres herlig drivhus. Det ble noen koselige timer i hagen til Ellen og Sverre. Bli med ut/inn du også da vel!

Drivhus Juliana Gartner fra Tilboligen

Drivhus juliana gartner
Fra venstre ser du Sverre og Ellen som eier drivhus, og min venn Maria i hyggelig passiar

Ellen og Sverre har brukt drivhuset som hagestue gjennom vinteren, da er eneste planten en drue. Ettersom været varmes opp kommer flere planter på plass, og helt nederst i posten finner du bilder av hvordan de har det i drivhuset på sommeren 🙂

Ved montering av drivhus så er underlag viktig. Her valgte paret å grave ut endel jord, fylle i pukk og kompaktere dette, da får du en godt drenert og stabil base. Drivhuset er montert på Juliana fundament (metallskinne), og inni huset ligger det gjenbrukte betongheller. Drueplanten sto der allerede, så paret har plassert drivhuset slik at de ikke trengte flytte druen!

Jeg skal i løpet av sesongen skrive et grundig innlegg om fundamentering og om gulv. Veit mange lurer på dette, og det er mange hensyn å ta og mange måter å gjøre det på for å få et stødig drivhus som tåler lokale værforhold.

Drivhuset er 18,8 m2 stort, av modellen Juliana Gartner. Gartner er en ekstra staslig og romslig modell. Den er hele 172 cm på det laveste, og 287 cm på det høyeste, og ekstra bred. Det gir mye lys og luft, og plass for både møbler, mennesker og planter. Om du vil lese om drivhusmodellen så klikker du her, det fører til Tilboligens gode nettbutikk.

 

Juliana plantehylle med overvintrede pelargoner

Dette bordet har de snekret av gjenbrukte materialer. På sommeren flytter det ut i hagen, og så settes det plantekasser her.

De har gjort det koselig med nytt og gammelt i flott miks. Her er blondegardiner for å skjerme for sol, og gobeleng for å skjerme for innsyn fra naboen, og mye interessant å hvile øynene på.

Det er nå magisk å få møte drivhuseiere på denne måten og jeg benyttet anledningen til å spørre Ellen og Sverre om det var noe de ville dele av positiv eller negativ art. Noe negativt fikk jeg ikke ut av de, de var rett og slett knakende fornøyd, men det kom en klar anbefaling om å følge monteringsanvisningene til prikke. Sverre hadde montert drivhuset sammen med en kompis, og de opplevde at alt var godt merket og enkelt å montere, men når Sverre på et tidspunkt fant ut at han ville vente litt med å montere takrennen så oppdaget han at det ikke var noen god ide… Da måtte det litt demontering til for å få ting sammen, så rådet er altså: Følg bruksanvisningen 😉

Tilboligen var på besøk hos Ellen og Sverre i fjor sommer, så klikk her så får du se hvor ulikt drivhuset blir når det fylles med planter, sol og sommer!

Ellen og Sverre i sin sommeroase 🙂

Tilbud på drivhus

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

    • Hagedrømming er også en fin hageaktivitet 🙂
      Jeg håper også jeg engang får meg et romslig drivhus å dyrke både planter og egentrivsel i. Krysser fingrene for oss begge! (jeg må dog bytte hage først, så for min del skjer det nok ikke på lenge, men det er greit, har det fint med det jeg har nå, og kan samtidig drømme meg frem til fremtidige hager)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her