Drivhus som hagestue, her dyrkes trivsel!

Reklame Tilboligen.no

Jeg fortsetter å reise rundt å besøke drivhus fra Tilboligen, og i dag vil jeg vise deg hvordan drivhus ikke bare er for planter. Denne familien omtaler drivhuset som hytta, og bruker det som en hagestue fra mars til november hvor de koser seg uavhengig av vær.

Det aller mest spesielle er dog hvor drivhuset står. På balkongen til et rekkehus!

Tilboligen selger mange ulike drivhusmodeller. Dette er Juliana Orangeri, som skiller seg ut med å ha et «tilbygg» på siden slik at drivhuset får tre sider med møne og en T formet grunnplan. Orangeri er meget smart valg for denne plassen for da utnyttes areal godt, og drivhuset henvender seg koselig mot terrassen.

Møt drivhusets eier Therese. Hun, mann og barn bruker drivhuset som en ekstra stue. Der er spisebord hvor de samler familie og venner, og to godstoler hvor de blant annet ser tv. Rommet har en varmeovn på gass, et eget kjøleskap og grillen står rett utenfor. Og nei, det er ingen planter der inne. Her dyrkes kun trivsel og ingen tomater 🙂

Møblene er hagemøbler, dermed kan de også flyttes ut på terrassen om de ønsker. Men de kunne også hatt mer ordinære møbler der, for etter at de hadde på litt silikon noen strategiske steder så har drivhuset blitt helt tett 🙂

Lakkede aluminumspprofiler og vinduer i glass, stilrent og pent, og maks utsikt.

Juliana Orangeri sin form gir et veldig koselig rom å være i, og det gir god kontakt ut mot resten av terrassen.

Drivhus Juliana Orangeri fra Tilboligen

Drivhuset er skrudd fast i terrassegulvet, og den delen av terrassen hvor drivhuset står ble bygget med ekstra dimensjoner slik at det tåler den ekstra vekten. Glass veier jo litt, så dette er det viktig å tenke på. Inne i drivhuset er det lagt et teppegulv. Det er hyggelig og gjør det lunere gjennom sesongen. Legg forresten merke til den trinnløse adkomsten. Orangeri og de fleste andre drivhusene fra Tilboligen selges med helt minimal terskel 🙂

Det er stas med glassvegger så lys kommer inn og man kan se ut, men det kan jo bli for mye sol, og det kan bli for mye innsyn. For å løse dette har Therese hengt opp lamellgardiner. Disse er tilpasset i lengde og montert meget pent direkte på drivhusets profiler, og gjør det mulig å skjerme av veggene på de tre sidene som vender mot naboer. Genialt!

Slik kan det altså se ut når gardinene er trekt for på langveggen. Både pent og praktisk 🙂

Jeg synes det var veldig inspirerende å besøke Therese og se hvordan de har ordnet seg, og høre hvordan de bruker sitt uteareal. Therese «advarte» meg på forhånd om at de ikke hadde planter i drivhuset, men for meg var akkurat det en viktig del av hvorfor jeg ville besøke henne: Det er så godt å vise variasjonen av hvordan hager kan nytes! Her kan familien sitte ute uansett vær og kjenne på omgivelsene og i mine øyne er det også en hageglede. Bare tenk så fint å være der mens regnet trommer, og kunne se ut på vinden som rusker i trærne mens man selv er varm på tærne 🙂

Så takk for at jeg og alle leserne mine fikk komme til din fine hagestue Therese!

Denne posten er en del av en serie bloggposter om livet i drivhus som jeg lager for nettbutikken Tilboligen.no. De har kjempefint utvalg av drivhus fra Juliana, du kan selv se de her. Også synes jeg du skal følge Tilboligen på Instagram om du ikke allerede gjør det. Masse koselige drivhusbilder å drømme seg vekk i.

Om du fikk lyst til å se de andre drivhusene i drivhusbloggpostserien så finner du alle samlet her 🙂

Og som avslutning: Enda et bilde fra terrassen, Orangeri er så fint og koselig der det ligger, eller hva?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her