Hageidyll med tette hekker, frukttrær, blomster og et lite drivhuset i tre :)

Drivhuset Classic i tre fra Juliana, selges i Norge hos Tilboligen

Reklame for Tilboligen.no

I dag tar jeg deg med ut i en liten hage i Vestfold. Hagen eies av Åse og Yngve og de har skapt en oase mellom tette hekker, velformede frukttrær og frodige bed, hvor et lite drivhus i tre fra Tilboligen blir stående som smykket 🙂

Hageeieren Yngve
Yngve i sin oase 🙂

Det var Åse som var pådriveren for drivhuskjøpet, hun liker å dyrke og gleder seg over å få frem både blomster og grønnsaker. Dette er første året paret har drivhus, og svært fornuftig har Åse begrenset seg til noen få planter for å få en følelse av hva som fungerer, og så utvider hun repertoaret neste sesong.

chilli dyrket i drivhus
En av mange flotte chilier

Yngve fortalte at mye av hans hageglede lå i det kreative, det å kunne se muligheter og lage det beste ut av lokale forutsetninger med både design og gjennomføring. Det har blant annet ført til at drivhuset ligger riktig smart plassert på tomten. Ikke langsmed hekkene som er vanlig, men i 45 graders vinkel mot ett hjørne. Resultatet er et inviterende og hyggelig rom, hvor drivhuset snakker med hagen, ikke er en fremmed sak som deler opp en liten hage.

Drivhus Juliana Classic fra Tilboligen, i sedertre og glass

Juliana Classic drivhus fra Tilboligen i hagemiljø

Drivhuset er modellen Juliana Classic som er laget i sertifisert canadisk sedertre. Dette er et trevirke som anbefales for drivhus da det kan tåle det fuktige drivhusmiljøet uten å oljes eller få annen overflatebehandling. Ferskt trevirke er ganske fargerikt, men over tid vil det gradvis grånes.

Lufteluke på drivhus Juliana Classic

Drivhuset er 7.2 m2 stort og har to lufteluker i tak og to på vegg. Enkel dør, som er skyvedør og legger seg pent utenpå drivhuset. 3mm glass som er montert uten kitt.

Jeg synes dette er et virkelig lekkert drivhus, og som du ser passer det godt inn i en frodig hagesetting. Du kan lese mer om drivhuset i Tilboligens nettbutikk

Drivhus i tre, med planter

Skyvedør på drivhuset Juliana Classic fra Tilboligen
Nett og pen skyvedør, som kan låses

tredrivhus i hage

Paret har prioritert drivhuset som dyrkingsplass, med plantebord og hyller innerst, og en kjekk hjemmesnekret arbeidsstasjon fremst.

Innredning i drivhus, Juliana Classic i sedertre Arbeidsbenk i drivhus, hjemmesnekret

En liten sitrusfrukt er på vei inne 🙂
Klokkeranken vokser opp på utsiden og legger seg lekent utover takflaten

 

Hagen drivhuset ligger i er riktig hyggelig. Den rommer plommetre, epletre og pæretre og en rekke ulike bærbusker uten at det føles stappet, på tross av at hagen er relativt liten. Velklippede hekker som ramme, med frodige bed fremfor. Her er også flere ulike sitteplasser, en helt nyanlagt fiskedam, og en absolutt fantastisk pergola med druer som var så inspirerende at den får egen bloggpost etterhvert 🙂

Dam med fisk, og skyggefull sitteplass. Tujahekk danner rolig bakgrunn og bak plommetreet kan du skimte drivhuset.
Flott pæretre som virkelig bugnet i sommersolen
En neve bjørnebær
Drivhus i tre og hus i tre
Sommeridyll 🙂

En levende og rikholdig hage med andre ord, hvor det til og med er rom for litt mangfold i plenen. Jeg er sjarmert av hagen og drivhuset, og veldig glad for at Åse og Yngve sa ja til et besøk så jeg kunne dele denne oasen med dere lesere!

Drivhus i tre og gressplen med blåklokke

Har du lyst til å se flere drivhushager? Jeg har et samarbeide med Tilboligen hvor jeg reiser rundt og besøker ulike hager og deler med dere. Du finner alle de bloggpostene her, samt noen rene drivhustips-poster 🙂

Dersom du ble nysgjerrig på dette drivhuset, eller andre typer drivhus, så finner du Tilboligens nettbutikk her. Der er det godt utvalg av kvalitetsdrivhus fra Juliana, og akkurat nå er de på tilbud!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her