Egendyrkede ertespirer, og lettvint middagsmat :)

Reklame for Adams Matkasse

Jeg digger å dyrke mat selv, men det har aldri vært noe mål for meg å være sjølberga. Jeg dyrker det jeg synes er gøy og som gir meg spennende matopplevelser, og kjøper resten. Jeg synes dette gir meg det beste av to verdener: Gode opplevelser, enkel hverdag.

Ertespirer er en slik ting som er magisk å dyrke selv. De har unik smak, de må spises ferske, og de krever minimalt med stell.

Og akkurat som jeg tenker taktisk på hva jeg dyrker selv og hva jeg lar bonden dyrke, så tenker jeg taktisk på all min energibruk. Etter at jeg ble syk har jeg blitt ekstremt oppmerksom på alle tidstyvene. Ting som tar tid, uten å egentlig gi glede. Noen sånne må man bare finne seg i, men man må feks ikke finne seg i å stå frustrert i matbutikken og lure på hva man skal ha til middag :)

Man kan i stedet bestille en matkasse fra Adam, og få ferske flotte råvarer på døra, med oppskrifter og alt tenkt ut for seg. Og i uke 17 får du i Inspirasjonskassen, Ekspresskassen og Sunn og lett kassen erter slik at du kan dyrke deg ditt eget herlige tilbehør til maten. (Det var forresten mer i matkassen jeg kan dyrke på, og det inspirerte til en liten serie med «disse oppbrukte grønnsakene kan du lage ny mat av» tips… kommer etterhvert når tingene får grodd til litt!)

Så. Hva er Adams Matkasse egentlig?
Det er rett og slett et opplegg hvor du kan plukke ut kasser med mat til et bestemt tema, antall personer, og antal middager, og så setter de opp meny og gir deg oppskrifter og akkurat de råvarene du trenger for å lage maten. Maten og oppskriftshefte leveres på døren :)

Bestillingen kan du gjøre her. Og om du bruker rabattkoden Moseplassen så får nye kunder 50% på sin første bestilling!

Det er jo halve moroa å følge ertene gjennom de ulike stadiene!

Så, til de derre ertene… :D 
Jeg elsker ertespirer! Magen min protesterer på erter og bønner, men erteskuddene derimot, det kan jeg godt spise. De smaker mer som sukkererter enn erter, og kan brukes både rå og lett varmebehandlet. Jeg snitter de opp og vender inn i en salat. Eller steker de litt i panna på slutten av steking av koteletter eller kylling, gjerne sammen med grønnsaker. Godt, og ekstra gøy fordi det er noe jeg har dyrket selv. (oppskrifter litt lengre ned)

Stadier: Tørre erter- våte erter – nysatte – begynnende spirer – høsteklar!

Hvordan dyrke ertespirer:
1. Skaffe erter: Adams Matkasse sender med fancy spireerter, men du kan faktisk bruke helt vanlige tørre grønne erter fra kjøkkenskuffen. Koster nesten ikkenoe, holder i evigheter. Jeg synes nok at fancy spirerter har vært bedre på smak, men alt er spiselig :)
2. Legg erter i vann i omtrent ett døgn
3. Fyll jord i ettellerannet. Samme hva bare det har hull i bunn slik at overskuddsvann kan renne ut
4. Dryss ertene utover, ca 2 cm avstand mellom de. Ha nok jord over til at du dekker ertene, press jorda lett ned med hånda.
5. Vann. Sett gjerne en klar plastpose over potten, det gjør det enklere å holde jorda fuktig frem til skuddene er over bakken.
6. Sett lyst, og vent. Om noen dager ser du de første små spirene presse seg opp, og om ca ti dager kan du høste og spise. Knip da av stilken en par blader over bakken, så lager den nye skudd til deg!

Oppskriftstips:
Jeg hadde Sunn og lett kassen denne uken, og en av rettene var Kjøttform med søtpotetlokk og vårløksalat, og der tilsatte jeg erteskudd til salaten. En annen dag grillet jeg kotelett, og serverte med qinoa og stekte rotseleri, paprika, vårløk og erteskudd. Du kan i grunnen sette til erteskudd til de fleste retter hvor du har fersk salat eller stekte grønnsaker. Smaken er mild og litt søt og passer til det meste. Adams matkasse har laget noen oppskrifter med ertespirer, la deg inspirere: Laks med erteskudd og myntesaus, og røklaks med revne egg og mye digg.
;

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Synes ærlig talt at dette ble et rent reklameinnslag – skjønner at du må tjene penger på siden din – og jeg liker den godt – men Adams Matkasse er bare «så der» i forhold til flere andre – synd du har solgt deg til dem…

    • Hei Marianne. Det er en helt ærlig sak at du ikke likte posten, og at du ikke liker Adams Matkasse.

      Men siden dette er en gammel post så tenker jeg du kom hit for å lete etter noe konkret kunnskap? Hva var det du lurte på som du ikke fikk svar på i bloggposten?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her