Hagebok: Selskabsplanter av Claus Dalby – lær hva som passer sammen!

Claus Dalbys hagebok Selskapsplanter om planter som passer sammen

Jeg har fått boken av forfatteren

Så er Claus ute med ny bok igjen, og denne gangen ligger fokuset på å vise oss hvilken planter han setter sammen, og hvordan han tenker for å lage vakre og interessante bed. For er det noe Claus kan, så er det nettopp det!

Som alle Dalbys bøker er boken en skikkelig murstein, gjennomillustrert med bilder. Claus tar oss med ut i en del av hagen, slik at vi følger ett hagerom gjennom sesongen og dermed får man se ikke bare av hva som står sammen der og da, men også hvordan de ulike plantene avløser hverandre. Og Claus forklarer ofte hvorfor han har satt sammen som han har gjort.

Dette gjør boken veldig enkel å bruke for egen inspirasjon. For så kan man finne seg et hagerom som tiltaler i fargepalett og tema, og skrive ned lange plantelister. For ja, her er naturligvis alle planter identifisert, det er jo hele poenget med boken å hjelpe deg til å skape en vakker hage. I tillegg til å være en kilde for glede der og da 🙂

Jeg har jo besøkt denne hagen før, og må si at jeg er superbegeistret over at boken gir så fin tilgang til Claus sine mange flotte kombinasjoner. De har blitt til over mange år, hvor han prøver og feiler og flytter og leker. Hele sesongen går han gjennom hagen og plukker blader og blomster og sammenligner mot hverandre, og skriver så ned i en liten notatbok hva fungerer godt sammen, eller som Claus sier: Hva som er gode selskapsplanter. Så har han informasjonen tilgjengelig når det er tid for å flytte på planter.

.

Du kan bla igjennom hele boken her. Og om du vil handle så gjør du det greit og trygt hos Adlibris.

.

Claus Dalby i sin herlige hage

Jeg er venn med forfatteren, og har fått boken av han. Alle bilder i bloggposten copyright Claus Dalby.
Og pst: Dalby har en hageblogg, en hageklubb, og en meget populær Instagramkonto 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Kære Anne, Tusind tak for den superflotte omtale af min bog. Den glæder virkelig. Også hyggeligt at se dig til foredraget. Vi må snart ses igen. Klem fra Claus

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her