Naboens hageavfall ble til stuas flotteste skatt!

Jeg maser litt mer om driving av grener og #juksevår!
For, om du ikke allerede har prøvd, så er det å stikke noen grener med hvasomhelst i en vase virkelig en av vårens store gleder. Dagens blomst plukket jeg opp fra fortauet når en av naboene mine holdt på å beskjære. Jeg spurte pent om jeg kunne ta med noen grener, og det fikk jeg.

Nå har den sprunget ut, og for en skjønnhet! Grenene er skulpturelle, blomstene er vakre, og duften er herlig 🙂

Tenk, denne skulle gått på søpla. Søpla! Nå har den fått et ekstra liv i min stue, og et evig liv på internett, før den skal få rusle ut på landet og bli til kompost.

Lurer du på hvordan?
Da kan du lese denne bloggposten, her forklarer jeg i detalj hvordan drive frem blader og blomster på grener. Det er ikke vanskelig, og det er utrolig givende 🙂

Ett lite bonustips skal jeg dele her: Det er enklere å lykkes med kortere stilker, enn slike store grener som du ser i bildet over. For. Jo lengre gren, jo vanskeligere har grenen for å trekke nok vann til alle blomstene.

Min gren har de siste par dagene vist tydelige tegn på at den begynner å tørke inn, så i dag klippet jeg den ned og satt i to lave vaser. Begge vasene står i tillegg til spabehandling i dusjen, så håper jeg det er nok til at den greier å ta opp nok vann igjen.

Over ser du grenen gjort om til bukett, og om du ser på bildet så ser du både bøsset under, og at det er noen tørre småskudd på grenene. Forhåpentligvis klippet jeg den ned i tide så den greier å fortsette blomstringen.

Akkurat syrin oppfører seg litt annerledes når den drives frem kontra når den springer ut naturlig. Det «rareste» er jo at den kommer på naken gren, men i tillegg blir blomsterhodene litt mindre, og fargen litt blassere.

Omtale av sponsor (reklame):
Det er sånn et privilegium å kunne ha store grener på stua! Synes det gir så fint miljø 🙂
Og så må jeg si at denne syringrenen virkelig kler sofaen min, de er som skapt til hverandre. Sofaen er forøvrig sponset. Helnorsk med norsk stoff, norsk design og norsk produksjon. Niu fra Hjelle! Elsker den!

Og om noen nå lurer på veggfargen (hehe, jeg kjenner dere for godt) så er det fargen F11 fra Colori Indigo, et lite kalkmalingsmerke. Veldig fornøyd med fargen og teksturen, ikke sååå fornøyd med at malingen ikke biter på silikonfugene som noen andre har lagt mot alt av tak og benkplater..

Men ja. Nå er spørsmålet: Fikk jeg fristet deg til å ta inn en gren? Om du ikke har noen busker selv; gjør som meg og følg med på andres søppel!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Utrolig vakkert! Takk for å bli påminnet idéen – lenge siden jeg har gjort det der, men pleide å gjøre det med greiner fra kirsebærtre i gammel-hagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her