Jeg griller på balkongen!

Elekrisk grill på balkong med hagemøbler, pulse fra weber

Reklame for Weber

I år er jeg bitt av grillbasillen. Jeg har rett og slett fått opp øynene for hvor enkelt det kan være å grille, og hvor godt det blir 🙂

Foranledningen til dette er at Weber tok kontakt i våres og lurte på om jeg kunne være interessert i et samarbeide. De har akkurat lansert en revolusjonerende ny elektrisk grill Pulse som er perfekt for balkong og terrasse.

Snakk om makelig grilling! Legg merke til ventejordbær.. 😀

Jeg ble glad for forespørselen for jeg kjenner jo merkevaren godt og veit Weber leverer kvalitet. Og så synes jeg det var fantastisk å høre om en grill som kunne passe min lille hage, men måtte jo fortelle Weber at jeg har ca null kunnskap om å grille, var de fortsatt interessert? Ja sa de, prøv Pulse, og om du liker grillen og synes det er gøy å grille og har lyst å lære, så vil vi gjerne jobbe med deg. Og slik ble det. Jeg fikk grillen på balkongen, prøvde, og ble frelst. Og nå kan jeg ta med dere på reisen som nyfrelst grill-entusiast.

Superenkelt og supergodt 🙂

For å grille på Pulse var så lett. Så gøy. Så godt!
Jeg har en veldig enkel grillstil. Akkurat som ellers i livet så liker jeg ikke unødvendig styr. Jeg bare rett og slett legger kjøtt og grønnsaker rett på grillen i fornuftig rekkefølger, justerer temperaturer og snur maten. Alt i ett måltid på en grill. Enkelt og greit, og godt og ryddig.

Jeg har foreløpig funnet inspirasjon i Webers oppskriftsoversikt, snakket med Bård Greni, og prøvd meg litt frem, men den 23 mai skal jeg på grillkurs hos Coop på Alnabru, (leverandørene har kurs som er sertifisert av Weber, du finner oversikt over de her). Gleder meg til å lære meg flere triks 🙂

Elektrisk grill på balkong, Puls fra Weber
Grillen er midtpunkt i sittegruppen på balkongen denne uken. Den lever ett nomadeliv, noe den kan fordi den veier lite 🙂

Om Pulse 1000

Pulse er en elektrisk grill og det finnes to modeller. Jeg har nå den minste, Pulse 1000 og den har utvendig mål på 61×65 cm, grillarealet er 41×31 cm. Det er en fryd å bruke grillen fordi det bare er å plugge i og trykke på en knapp, og så kan jeg følge med på temperaturen på display utenpå og lett stille inn. Elektronisk steketermometer har den også, som er genialt om man skal steke store stykker kjøtt.

Og ja. Den funker supert. Nå har jo jeg begrenset erfaring så jeg kan ikke sammenligne med gassgrill og kullgrill. Men når jeg har snakket med erfarne grillere så har eventuelle motforestillinger mot elektrisk grill handlet om at de ikke blir varme nok. Det kan godt hende det er et problem for andre elektriske griller, men min grill når 320 grader på 10 meter skjøteledning så det er med andre ord ikke et tema for Pulse.

Grillrist i støpejern til elektrisk grill

Og så er jeg litt forelsket i risten… Den er i støpjern, og blir skikkelig varm og avgir fin stekeskorpe, har nok substans til at jeg kan legge de fleste grønnsaker direkte på den om jeg vil, og så er den vanvittig enkel å holde ren. Jeg har i tillegg en støpejernsplate som jeg kan sette inni. Genial for å steke små ting, eller når man vil ta vare på kjøttsaft eller marinader og la maten steke mer i det.

Ja, også liker jeg at jeg slipper styret med å skaffe og lagre kull eller gass. Alt jeg må tenke på er å ta inn den elektroniske styringsenheten (tar to sekunder å løsne).

Om du vil lese mer om denne elektriske grillen så kan du gå til Pulse sin side hos Weber. Og får du lyst til å ta på den i en butikk så har Weber forhandlerliste her, husk å merke av for Puls.

Rengjøring av grill
Renhold: Varme + litt børsting, thats it!

Så ja. Jeg griller på balkongen. Masse. Til hverdags! Det er ikke mer bry enn å lage mat på komfyren, og mye morsommere. Så langt har jeg mest grillet nakkekotteletter og overlår av kylling, + masse ulikt på grønnsaksfronten. Og frukt, og marshmallow. Ettervhvert skal det også fisk på grillen, hel stek skal prøves, og pulled pork, og så skal jeg fortsette å eksperimentere med grønnsakene. Har sådd fire ulike slag squash i år og gleder meg til å leke med fylling av de. Og mye annet. For det er jo så kult å kunne plukke mat rett fra plantene og legge de på grillen 😀

Grillmat. Kotelett med poteter, tomat og sukkererter. Alt laget på grillen,
Grillmat / hagemat. Tomater, sukkererter og poteter er kjøpt men skal dyrkes på balkongen. Erteskudd og vårløk er allerede av egen avling

Anne holder grillmat, overlår av kylling med asparges, tomat, vårløkSå kommer jeg naturligvis til å ta dere med på grillreisen min. For jeg er nå ambassadør for Weber, hvilket betyr at jeg får mulighet til å leke med med griller og tilbehør, gå på ulike kurs, og i det hele tatt fordype meg i grillings.

Det blir morsomt å få inn enda en hageopplevelse i bloggen, og jeg lover at det blir sterkt hagefokus på disse innleggene. Grilling handler for meg om å kunne bruke hagen på nok en måte. Dyrke maten, lage maten, spise maten. Så i tillegg til litt om selve grillingen så blir det tips om utekjøkken, og om hva man kan dyrke og grille. Den squashen feks. Jeg elsker jo å dyrke rar squash, nå blir det enda morsommere!

Håper du liker at det blir grillstoff her, og har du tips om hva jeg og andre bør dyrke for å grille så blir jeg veldig glad om du forteller i kommentarfelt her eller på Facebook!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg bor med terrasse i borettslag selv, og får kun lov til å bruke elektrisk grill. Denne elektriske grillen fra Weber så veldig spennende ut!
    Ser frem til å følge med på når du griller deg gjennom grønnsakshagen! Alltid moro med litt inspirasjon!

  2. Barbeq Manufacture Pizza Oven/BBQ Grill/Fire Pit in 2001 Years, Our Factory Can Provide Cheap Price and Good Quality Product Around the World, Currently, Main Market is Germany/Poland/UK/US, Quality Inspection Standard is in Accordance with France/Germany. Our products look so cool and have hundreds of styles and sizes for you to choose. In this way, you can meet different requirements in different places. I believe there will be styles that you love!
    https://www.barbeq.co/bbq grill

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her