Oppdatering fra skogbrynsbalkongen :)

balkong med trær og busker

Jeg elsker den lille wanabe-skogen min! Det er jo fortsatt lenge igjen før det noe som ligner på en skog der, hehe, men det gir stor glede å gå mellom de mange trærne og buskene og staudene 🙂

Og ja. Dette føles litt slemt, for hver gang jeg viser frem trær nå så lurer alle på hva hvilken trær som er egnet og hvordan få de til å overvintre. Det er kunnskap som kommer! Bloggposten ligger i kladd, men det er mye jobb for å få den bra nok. Planen er å publisere den i neste uke.

viftelønn med blomster
Viftelønn. Trolig Acer palmatum dissectum ‘Viridis’. Den blomstrer!

I mens håper jeg dere finner glede i å rusle gjennom med meg og se på noen av skattene 🙂 Alt jeg viser her er flerårige, og alle har kommet opp i de krukkene de står helt av seg selv. Det er målet med denne siden av balkongen, kun flerårige vekster hele veien.

blodurt, lav staude med hvite blomster

Dette er en av hagens fineste skatter: Canadablodurt (kalles også bare blodurt). Den er helt magisk, men varer dessverre ikke så lenge når det er så varmt som det har vært i det siste. En staude, du kan lese mer om canadablodurt her.

Sakalinbeinved, ble kjøpt i fjor sommer og gleder meg stort nå med mengder av blomstene. De er kanskje ikke så spennende, men klikk deg over her og se hvor ufattelig kule frukter sakalinbeinveden får! Anbefales! (og den er herdig på H5 så bør funke hos mange)

Krukkene står gruppert slik at hagestien slynger seg nedover 🙂

Ja. Jeg har magnolia i krukke! To stykken faktisk..
Dette er stjernemagnolia, Magnolia stellata ‘Royal Star’. Hun er frisk og fin, men jeg kan ikke si at hun imponerer med overveldende blomstring. Men for all del, med den vinteren vi hadde så er det å overleve en bragd for denne magnoliaen!

Jeg veit mange har lyst på mangolia. Det skjønner jeg godt, de er jo vidunderlige. Om du ikke allerede har sett den så anbefaler jeg den store magnoliaposten min her, der får du litt oversikt over hva som kanskje kan passe i din hage.

Og ja, den sommerfuglen du ser er kjøpt hos Syverud Gård

Storrobina, Robinia pseudoacacia ‘Twisty Baby’

Dette er Storrobina, Robinia pseudoacacia ‘Twisty Baby’. Et pussig lite tre med skikkelig fint bladverk og forvridde grener. Står i den store grønne prikkekrukken (se nedenfor), og er helt ute av proposjon med krukka, men, hehe, det får bare gå 😉

Prikkekrukka er forresten kjøpt på Krukkegården. De fleste krukkene mine er jo litt enklere i utrykk, men det er gøy med noen som gjør litt ekstra ut av seg 🙂

Midt mai, gleder meg til det fylles ut enda mer jeg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Blir aldri lei av å studere balkongen din. Og stjeler ideer. Nå har vi kjøpt judastre som blomstrer vidunderlig.
    Nå lurer jeg på Robiniaen. Er den plantet i kulekrukken eller er det bare en potteskjuler?

    • Alt mitt er plantet direkte i krukkene. Akkurat den fine grønne krukken med prikker og robinia er plantet litt uordinært. Den har mye leka nederst for å gi god drenering (bra både forplantene og krukken, viktig at krukker som bor ute om vinteren ikke står med vann nederst når de fryser).Og så er ikke krukken fylt helt med jord! Det er kun jord i krukken opp til der den er på det tykkeste, dette for å gi rotklumpen plass til å utvide seg når den fryser (ellers kan krukken sprekke). Jeg legger så døde blomster og blader mm oppi krukken, slik at det blir jorddekke. Praktisk for meg å lett putte vekk småting, godt for jorda og planta.

      Nb: Krukken har smal hals. På et tidspunkt må jeg ta et valg. Enten må jeg ofre treet, eller krukken. Den smale halsen gjør at treet ikke kan plantes om uten å ødelegge krukken. Jeg anbefaler generelt ikke denne fasongen for flerårige planter, delvis fordi den er utfordrende for vinter (som jeg har løst med å ikke plante helt opp, men mest fordi man altså ikke kan plante om..

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her