Rabarbra som prydplante, i bed og krukke :)

Jeg er så glad i rabarbraen min! Jeg har nå alltid synes rabarbra var en interessant plante, og jeg har sett den brukt som prydelement i store fancy kjøkkenhager, men det var først når jeg fikk den opp i en krukke at jeg forsto hvor vakker den faktisk er. For nå som den står alene så kommer den så godt frem, både stilkene og de store fine bladene, og blomstene.

Og ja. Jeg har altså rabarbra i krukke. Det har gått fint. Planten har stått i samme krukken siden i fjor vår, og vokser og stortrives.

Krukken fikk lokk på seg i vinter, men ellers ikke noe spesialbehandling. Lokket var for å forhindre at jorden ble dyblaut før den fraus, du oppnår akkurat det samme ved å sette krukken innunder et takutstikk. Om det er nødvendig veit jeg ikke, men det var da enkelt å gjøre.

Om du vil ha rabarbra i krukke så vær oppmerksom på at den er meget tørst. Så jo større krukke jo bedre med mindre du vil vanne daglig… Og så må du naturligvis vurdere om rabarbra er herdig nok hos deg, det er tøffere å bo i krukke enn i bakken, så selv om jeg kan ha rabarbra så er det ikke sikkert at den vil kunne overvintre i krukke hos deg.

De første bladskuddene

Men nå til rabarbraens strålende prydfakter:
Rabarbra har kanskje de kuleste skuddene på våren. Når de først kommer opp så kan de se ut som små hjerner! Og så er det bare å følge med, for nå kan det gå fort. Bladene kommer først, så i mai-juni blomstene.

Du kan praktisk talt se rabarbra gro, dette er tatt fem dager etter forrige bilde!
Knoppene til blomstene på rabarbra
Rabarbraknopper

Blomstene forundrer enkelte, for de forbinder ikke rabarbra med blomster. Men joda, den blomster. Noen slag mer enn andre. Jeg veit mange fjerner blomstene da de mener blomstringen gjør bladene mer treene i smak, om det stemmer eller ei veit jeg ikke, jeg beholdt nå iallfall mine på i år 🙂

Rabarbrablomster

Skudd og blomster er vel og bra, men det er bladene som er høydepunktet. De stoooore bladene med de røde stilkene. Når planten står fritt i en krukke så kommer både blad og stilk godt frem, og jeg har ingen problemer med å anse rabarbraen min som like mye prydplante som matplante!

Har du lyst til å lese mer om stell av rabarbra, eller lage noe godt av rabarbra, så anbefaler jeg denne bloggposten 🙂 

Hvordan dyrke rabarbra, og 35 rabarbraoppskrifter!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Er sååå enig med deg i prydverdien til rabarbra! Var så heldig å få ei diger rot av en bekjent i fjor, og uten plass i bed har jeg satt den i fire krukker. To ble satt under tak i vinter, og resten ble glemt og nedsnødd. Da våren kom var de hardfrosne og hadde fått mengder av smeltevann fra taket, men til min store glede og forundring har de klart seg helt supert! Lurer på om jeg skal inspireres av deg og bare legge lokk på dem i år.

    • Så flott å høre at du har erfart både med og uten tak over! Men, så du noen forskjell på overlevelseskvalitet? Er de som hadde stått under tak frodigere enn de som sto åpent?

  2. De som sto under tak har tjukkere stilker, og litt grovere blader. Nå skal det også sies at disse var noe større og sterkere i fjor også, så mulig at det har noe med saken å gjøre.

  3. Prøvde oss på rabarbra i krukke sist år. Planta i murebøtte og det virka fint. Vintersesongen ble med en tilsvarende bøtte på toppen.Det ser litt svart ut når vi løfter på lokket, men vi kan kanskje håpe på at det kommer mer etter hvert

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her