Kvadratisk drivhus! Se Bodil og Thomas sin Oase :)

Reklame for Tilboligen.no

Endelig ble det tid og overskudd til å reise på drivhusbesøk, og denne gangen tar jeg deg med til Drammen og et høyst unikt og lekkert kvadratisk drivhus, eid og elsket av Bodil og Thomas :)

Thomas og stedatter Emma foran sin Oase

Dette drivhuset er en oase, og en Oase ;) Det er nemlig drivhusmodellen Juliana Oase, levert av Tilboligen, se drivhuset i deres nettbutikk her. Oase er en helt spesiell modell som er kvadratisk og med tak som går ned på alle sidene.

Jeg kaller denne takformen paddehatttak, men korrekt betegnelse er pyramidetak. Du kan også kalle det telttak, og om vi er litt rause valmtak.

Men uansett hva du kaller det, taket gjør at Oase får et utrolig hyggelig rom!
Formen på rommet, og høyden på taket (det er ståhøyde helt ut til veggene) betyr at det blir mye plass til planter, møbler, luft og mennesker. Enkelt å bruke både som hagestue og dyrkningsplass, og virkelig koselig både å være i og å se på utenfra.

Thomas med Marley

Den store drivkraften bak både hagen og drivhuset er Bodil. Hun har et stort engasjement for hage og har i løpet av en par år transformert hagen fra en naturtomt til et flott anlegg med ulike hagerom. Jeg fikk dessverre ikke møtt Bodil denne gangen, men jeg så jo tydelig hagegleden hennes i den flotte hagen. Og ja, jeg lover å vise dere mer av den i en senere bloggpost!

Thomas var i starten bare god ektemann og villig håndlanger i hagen, men gradvis har han selv funnet glede både i hage og drivhus. Nå tar han frokostkaffen i drivhuset de fleste morgener, og har sine egne prosjekt og hagedrømmer :)

 

Fundament for drivhuset:

Drivhuset er montert direkte på terrassegulvet. Det gir en flott flyt mellom ute og inne, og Thomas påpekte at det var svært enkelt å skru drivhussokkelen ned i gulvet og så drivhuset fast i sokkel. Når terrassen går under slik så betyr det jo at du får et gulv som er godt å gå på, og enkelt å holde rent, men det gir også stort varmetap på vår og høst, all varmen stikker ut mellom terrassebordene. Thomas er overordnet sett fornøyd med løsningen, men påpekte at de for de kjølige periodene vurderer å rulle ut teppe el slik at drivhuset holder seg varmere.

Trinnfritt drivhus!

Juliana Oase og mange av de andre Juliana modellene har superlav og nett løsning for dørterskel slik at det blir trinnfritt mellom ute og inne. Digg å slippe snublekant når du går, og fanastisk om du bruker rullestol eller trillebår.

Glassvegger:

Den store fordelen med å ha drivhus i glass er jo at de kan sees ut av, men det er jo minst like verdifullt at de kan sees inn i, og gjennom! Da blir drivhuset en del av hagen, til glede både når man er i og utenfor.

Det var noen glimt fra Bodil og Thomas sin skjønne oase. Jeg digger både drivhuset og hagen og synes de kler hverandre. Dette var første gang jeg var i ett kvadratisk drivhus og jeg ble imponert over hvor godt det kjentes. Denne utgaven av Juliana Oase er «kun» 13.5 m2, men føles mye større. Mye på grunn av den rause takhøyden naturligvis, men også fordi rommet opplevdes som fritt og ledig når det ikke var noe rettningsstyrende tak.

Utrolig glad for at jeg fikk komme på besøk, og håper du satt pris på å få være med :)

Vil du dele av din drivhusglede?

Hele grunnen til at jeg (og dere) fikk se dette drivhuset var fordi Bodil meldte seg når jeg i våres spurte dere lesere med Juliana-drivhus om dere ville dele av deres drivhusgleder.

Har DU et drivhus fra Juliana? Kunne du tenke deg besøk? Bor du innen 1.5 timers kjøring fra Oslo sentrum? Da vil jeg gjerne høre fra deg, send meg en epost (anne @ moseplassen.no) med en par bilder! Jeg skal ut i flere drivhusbesøk, og selv om jeg har fått en håndfull alternativ nå så vil jeg gjerne ha flere å velge mellom slik at jeg kan vise frem bredde i hva drivhus kan være. Håper du vil være med på å dele kunnskap og inspirasjon, send en epost!

Vil du lese mer drivhusstoff? Sjekk ut mine andre poster om drivhus her, eller gå til Tilboligens inspirasjonsside :)

Drivhus på tilbud

1 KOMMENTAR

  1. Så artig med kvadratisk drivhus. Høyt og luftig under taket var det også, som du skriver. Dette drivhuset var jo også veldig innbydende med ryddig system i planter og hyggelig sittegruppe. Fikk ikke mindre lyst på drivhus nå, nei.
    Gleder meg til å se ditt innlegg om hagen.
    Ha en fin dag!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her