Eros, skjønn lav rosa-lilla allium

allium Eros, løk med rosa-lilla blomster

Prydløken Allium ‘Eros’ er et helt nytt bekjentskap, og den ga absolutt mersmak!

Dette er en av mange løkblomster jeg har prøvd i krukker i vinter. Det har vært litt variabelt hva som greide seg gjennom min vannskjødsel og en krevende vinter (kommer oppsumering når vi nærmer oss løksalget i august), men både etter min lille erfaring og internetts beskrivelser så fremstår Eros som en som takler motgang godt, og det påpekes sågar at den gjerne øker i antall om den trives.

‘Eros’ er relativt lav (hos meg 25 cm men pakken sier den kan bli 35 cm høy). Den har rosa-lilla blomster, skjønne små stjerner som står i en halvkule på lange slanke stilker.

Allium Eros har et relativt lite blomsterhode, med stjerneformede rosa-lilla blomster
Liten og søt allium!

Det kan være greit å påpeke at denne prydløken som alle prydløker får stygt bladverk. Det begynner å visne ned allerede mens den blomstrer. Så det er ikke planten for perfeksjonister. Men jeg setter stor pris på den som en beskjeden liten sak, og tenker den vil passe ekstra godt som underplanting i et skogbryn ol, gjerne sammen med enda lavere stauder.

Det finnes mange flotte alliumer, min favoritt er en høy hvit som heter ‘Mount Everest’, les om den her!

Prydløk, Allium ‘Mount Everest’

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her