Fem flotte sitteplasser med tilpassing for vær!

sitteplass mellom syrinhortensia og roser og hvitt tregjerde

For en par uker siden var jeg på hagebesøk hos Cathrine som har Insagramkontoen Cathrineshusoghage. Det ble en herlig dag i en virkelig perle av en hage, og jeg har gledet meg veldig til å vise dere.

Noe av det spennende med hagebesøk er å tenke ut et tema for en bloggpost om hagen. Hva kan jeg vise frem som ikke bare gleder, men som også gir gode ideer for egne hager?

Denne hagen bød på mye. Her var frodige planter, behagelig stemning, flott styling, nydelig steinlegging, lekestue og drivhus. Men det som jeg sitter igjen med som hagens største magi var alle de gjennomførte og praktiske sitteplassene! Så, jeg har bestemt meg for å fokusere på fem av de som alle har en ting til felles: Hageeieren har reflektert over været, og gjort tilpassninger!

De fem sitteplassene:

  1. Uformell og velkommende lekrok
  2. Pustepause for en
  3. Utendørs spisestue
  4. Hagestue for utvidet hagetid
  5. Skjermet solfelle

Uformell lekrok:

Ved innkjørselen skjermet mot vind fra sør og vest med høy levegg og garasjevegg finner vi første sitteplass. Her er trebenk og rottingmøbler, et gammelt melkespann og en gammel kabeltrommel. Herlig miks som gir et avslapppet og uformelt utrykk.

Hylle laget av europall

Cathrine har sansen for gjenbruk og du finner små detaljer gjennom hele hagen. Se bare på den kule hyllen hun har laget av en pall!

Det er god kontakt med huset, hvor vi finner neste sitteplass:

Pustepause for en

Ved inngangen til terrassen står det et bord og en stol og frister deg til å sette deg ned for å nyte hagen fra nok en vinkel. Jeg er veldig opptatt av akkurat det, at mangfold av sitteplasser gjør at du bruker hagen mer aktivt. Samtidig er også sitteplassene smykker, de pynter opp og gir deg god følelse, selv om du kanskje ikke sitter akkurat der så ofte.

Her vil jeg du skal legge spesielt merke til leveggen, som er samme konstruksjon som på forrige sitteplass. Den er laget av bord som står på skrå, slik at det ikke blir tett. Vakkert, og ganske praktisk, for da kan klatreplanter snike seg gjennom og glede deg på begge sider av leveggen 🙂

Og ja, her jobber en levegg med å lage lun sitteplass, å skjerme for innsyn/utsyn fra/til gårdsplass, og med å lage bakteppe for den enkle sitteplassen. Travel levegg!

Utendørs spisestue

På andre siden av leveggen finner du en stor terrasse, hvor det blant annet er en utendørs spisestue. Kjøkkenet er like innenfor vinduet, og det er hagedør like ved så her er det lett å gå ut for hverdagens måltider.

Pr i nå er det en markise over sitteplassen, men Cathrine drømmer om å legge tak slik at det blir permanent skjermet både mot regn og noe sol. Det synes jeg var en god ide! Hagen har nok av åpne sitteplasser og det er nesten alltid best med skygge når man spiser.

Fyllt million bells, lettstelt sommerblomst

Så flytter vi oss over i en annen del av hagen, (og hopper over flere sitteplasser i prosessen, det er måte på hvor lang bloggposten kan være..) Der finner vi vegg i vegg ett drivhus og en solfelle:

Sitteplass under glass, utvider når hagen kan brukes

Drivhus kan doble som fantastiske hagestuer. Skjermet av glass kan du nyte hagen også de dagene det er for mye vind, regn eller for lav temperatur. Camilla fortalte at de en vanlig sommer sitter mye her i drivhuset, og det skjønner jeg godt for se så fint det er inni, og så kjekt det er å se ut 🙂

Solfellen 🙂

Siste plass ut er en skikkelig solfelle. Mellom lekestue, drivhus og en levegg ligger en kompakt uteplass. Vegger på tre sider og åpning mot syd gjør at plassen er riktig lun og skjermet, og jeg vil tro at steinleggingen bidrar til å fange varmen den også. En parasoll sørger for skygge om man ønsker det, og strategiske busker og beplantning og utvalgt stylingdetaljer myker opp og lager stemning.

Denne leveggen er en ferdig modul, veldig kjappe å få opp!

En virkelig koselig krok, i en fantastisk hyggelig hage. Takk for at jeg fikk komme på besøk Cathrine!

 

Lyst til å se mer fra hagen? Følg Cathrine på Instagram! Du kan også stikke innom min Instagramkonto og sjekke ut storyen jeg gjorde den dagen, den ligger lagret (små rundinger midt på profilen).

Og du, du finner dessuten en koselig artikkel fra hagen i Min-appen som jeg skrev om (betalt) tidligere i sommer. Fortsatt 30 dagers gratis prøvetid 🙂

 

Lyserosa buskrose

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her