Bli med ut i kjøkkenhagen, på balkongen, en solrik septemberdag :)

Kjøkkenhage på balkong, med plantekasser og balkongdrivhus

Ja. Som tittelen sier. Bli med ut i kjøkkenhagen!

Mot rekkverket står det en lav plantekasse (Bedd), en firkanta krukke og mitt fine balkongdrivhus. I plantekassen er det palmekål, rabarbra (altfor lite plass så den sutrer litt), og ymse annet spiselig

Oregano, ja, blomstene er spiselige de også!
Blomkarse, super i salat 😀

 

I krukken står det en bringebærbusk. Det er navnsorten ‘Aroma Queen’ som bærer to ganger i løpet av sommeren! En litt tidlig, og nå en ny runde. Ikke voldsomt mye bær, men veldig kjærkomment.

Og til sist altså mitt kjære drivhus. Som akkurat nå har tomater og paprika i seg. Nå har jeg tenkt å så litt ymse salat å sette inn på øvre hylle i drivhuset, målet er jo å strekke kjøkkenhagesesongen langt inn mot vinter 🙂

Reklame: Drivhuset er Juliana City, og jeg har fått det av Tilboligen.no som jeg har et betalt samarbeide med.

Juliana City balkongdrivhus med tomater

Og på andre siden er det litt mer kaos… hehe. (Det var noen overgrodde og pjuske squashplanter som er ryddet vekk nå, se Instagramstory for etterbilder, mm)

Nermest ser du stikkelsbærbusken som står i AirPot (ikke noen god ide, mye styr å vanne). Så er det to dobbelhøyde plantekasser, også fra Bedd. Veldig glad i de kassene!

Oppi kassene er det masse tomater! Mmmm, tomater! Alle tomatene er små, når man har tomater på friland som dette så er små tomater best, de modner bedre. I tillegg digger jeg å småspise solvarme tomater når jeg er i hagen, som godteri 😀

Div urter og annet i kassene også, bla kinesisk gressløk. Som blomstrer nå! Både humlene og jeg er begeistra.

Det var en rundtur i kjøkkenhagen. Jeg tok en større rundtur i hele hagen på Instagram-story i dag, og viser også litt fra etter at jeg ryddet opp i squashkaoset. Så, gå til @moseplassen på Instagram, om du bruker det 🙂 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Kan du fortelle litt mer om balkongdrivhuset? Hvor tungt er det? Kan det festes til vegg el på baksiden? Tåler det å stå ute om vinteren?
  Jeg spør fordi jeg har en platting på taket som er perfekt for balkongdrivhus. Har hatt et billig «drivhus skap» i tre og kanalplast fra Plantasjen ett par tre år, som jeg har tatt inn om vinteren. Men det er som sagt billig, med kvalitet deretter… siden det fungerer så bra, med masse lys hele dagen, har jeg lyst til å få til en mer stabil løsning. Men plattingen tåler ikke mye vekt i tillegg til vekten fra pottene, og selv om det står inntil et rekkverk på taket, er det svært værutsatt. Så det må tåle vinterstormer og må da kunne festes til rekkverket bak. Taket må kunne låses i posisjon, både som helt lukket, og med noe åpning.

  • Hei Tone 🙂
   Jeg veit ikke hvor mye drivhuset veier, men det vil jeg tro Juliana kan svare på selv om du spør. Det veier litt fordi det har så mye og tykt glass i seg, men rammen er i aluminum og veier nesten ikkeno.

   Drivhuset står stødig til daglig, men når det meldes mye vind så sørger jeg for at det står inntill en vegg eller rekkverk, og så triller jeg en krukke forran slik at det ikke kan blåse over ende. Det er ikke noen naturlig måte å feste dette på det jeg kan se, men det burde ikke være noe problem å lage en anordning. Hadde jeg ikke hatt så mange krukker jeg lett kunne flyttet så hadde jeg bare slått et tau rundt det. Juliana har kommet med en mindre modell i samme serie som kan skrus fast, tror jeg, men den er altså betydelig mindre.

   Jeg er godt fornøyd med mitt lille hus. Jeg var litt dum når jeg monterte det så dørene glir ikke riktig så lett som de burde, men det er nok noe som lar seg løse om jeg monterer litt riktigere. Det står ute året rundt, og gir god beskyttelse. Det fungerer fint å trille det rundt, men jeg har slitt ut låseklemmen på iallefall ett av hjulene, (sånn du trykker ned så det ikke kan trille). Det er ikke noe problem der den står nå, om jeg skulle trenge låsing ved neste plassering så legger jeg vel bare noe forran hjulet tenker jeg. Men ellers så fungerer det altså akkurat som jeg forventet, og har brakt meg mye glede for sin lille størrelse.

 2. Takk for svar! Jeg skal sjekke med Juliana om vekt, prøvde å finne i fo om det på hjemmesiden deres. Et siste spørsmål; ville du klart å legge det ned alene? Og løfte det opp igjen? Tenker det kanskje kan være det lureste for vinteroppbevaring.

  • hm, ikke dumt å legge ned! Det løser jo problemet med vind. Men jeg ville nok ikke turt alene, det veier såpass og er såpass stort at jeg ikke helt tørr å stole på at jeg greier å holde det stabilt til det ligger.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her