Det har blitt vår i Oslo, og det gjør så godt!
På balkongen pipler det små løkspirer opp av krukkene, noen av staudene stikker seg frem, og skuddene vokser seg fete på busker og trær.

Blomsterknopper av duftkrossved/ keiserkrossved, Viburnum x Bodnantense, ‘Charles Lamont’
Duftkrossved/ keiserkrossved, Viburnum x Bodnantense, ‘Charles Lamont’

Og første mann ut blir kanskje en busk! Dette er litt sånn «kjært barn har mange navn sak», for på norsk kalles denne duftkrossved og keiserkrossved, og fordi den er kliss lik vårkrossved/ marskrossved så kaller mange den det også…. Dersom du vil lese mer om de tidlige vårblomstrende krossvedene så kan du det her. De er geniale!

Balkongen i dag

Alt jeg viser nå har vokst opp på balkongen! Ja. Alt har overvintret i krukker, ute, både løk og stauder og busker og trær!

Men jeg bruker jo noen triks for å lykkes med dette, og jeg MÅ få skrevet godt om dette med å helårskrukker snart, jeg LOVER, det ble bare ikke mulig å prioritere det i høst med mors sykdom. Men til fordel for dere: jeg har blitt mye klokere på disse to vintrene, så når jeg nå snart får ut en artikkel så blir den smashing!

Nuvell. Jeg HAR skrevet om å ha løk i krukker, du kan lese om forrige vinters erfaring her. I år har jeg brukt de erfaringene og så langt ser det ut til å ha godt veldig bra, så blir det spennende å følge med videre.

Snøklokker, først ute også hos meg 🙂

På mandag skal jeg på engrosmarkedet for blomster, så da blir det nok med hjem litt juksevår å fargesette balkongen med! Håper håper at det har kommet norske ranunkler, om ikke så skal jeg jakte på norske primulaer og stemor. Jeg prinsipielt liker å støtte norsk produksjon, og kvaliteten blir gjerne mye bedre, spesielt for flerårige planter som jo da er mer tilpasset norsk klima.

Det blir med noen løkblomster også da, hehe, selv om jeg har mengder av de så greier jeg ikke riktig å vente på at de skal komme ut. Det gjør godt for sjelen min å få våren i gang, og så kan jeg jo argumentere med at det er viktig om en humlemor skulle tyvvåkne at hun finner mat. Det er det jo nemlig, selv om jeg nok mest gjør dette for min egen del 😉
og litt for din, for det drypper jo bilder og glede på dere også…

Humledronning som har våknet på våren
Gammelt arkivbilde av morgentrøtt humle og usannsynlig glad hageeier 🙂

Til dere som lurer: Jeg er nå praktisk talt bra fra nyresteinsoperasjonen! Jeg bruker fortsatt mye tid på å komme ajour med alt som måtte vente mens jeg pleiet mor og så meg selv, så jeg kan ikke love daglige bloggposter enda, men flere og flere! I morgen kommer feks en oversikt over hageprogram på tv, det veit jeg mange har ventet på 🙂

krukke med løkspirer
Mysteriekrukke! Her er det mye rart, og jeg aaaner ikke hva noe av det er. Å finne ut det blir jo halve moroa 🙂
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei.
    Så hyggelig at det dukket opp en bloggpost fra deg igjen. Jeg har tenkt mye på deg i det siste, og lurt på hvordan det går med deg.
    Ja, nå er det sannelig blitt vår. Håper bare vi får beholde den, at ikke vinteren kommer tilbake. Så mye du har som har begynt å spire. Det er så moro å følge med utviklingen dag for dag. Jeg må si jeg er utålmodig etter at spirer og knopper skal eksplodere. Ha fortsatt god bedring og en fin tid framover.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her