Dagens gourmerett for fuglene

fuglemat meisebolle i kongleI dag har jeg laget egne meiseboller 😀
Oppskriften er enkel; fett og nøtter og korn som fuglene liker. Man tager det man haver 😀
Jeg brukte:
* Flott matfett (Delfia er like bra, eller usaltet svinefett mm)
* Solsikkekjerner
* Mandler, usaltede peanøtter og div støvete nøtter fra en skål. (alt av nøtter kan brukes så lenge de ikke er harske)
* Lettkokte havregryn
* Åpnede grankongler
Alle nøtter/korn ble hakket opp, fettet ble varmet forsiktig opp, nøtter og korn ble rørt inn. Så kjølte jeg det ned litt før jeg puttet herligheten inn i grankongler.
(Du kan eventuelt fylle en melkekartong, eller ett kjøkkenglass med en taubit i)
Håper det smaker 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Hei, jeg leste oppskriften på meisboller og har lyst til å lage dem. Jeg lurer på hvordan det ville være å ha linfrø i bollene, ettersom de sveller opp endel i kontakt med væske. Noen som vet noe om dette?

 2. Hei Berit 🙂
  Jeg har skrevet en nyere post om å lage meiseboller, den finner du her:
  http://moseplassen.no/2009/10/
  Kanksje du finner noen gode tips der.

  Når det gjelder linfrø så veit jeg ikke. Man forer jo med linfrø som de er, så jeg ser ikke noen grunn til å være bekymret for at de skulle svelle i magen på fuglene. Men jeg Veit ikke, bare synser.

 3. Hei Berit 🙂
  Jeg har skrevet en nyere post om å lage meiseboller, den finner du her:
  http://moseplassen.com/2009/10
  Kanksje du finner noen gode tips der.

  Når det gjelder linfrø så veit jeg ikke. Man forer jo med linfrø som de er, så jeg ser ikke noen grunn til å være bekymret for at de skulle svelle i magen på fuglene. Men jeg Veit ikke, bare synser.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her