Spretten søndag; Nysgjerrig liten storsjarmør :)

ekorn-benk-1Det er en fryd om dagen å sitte her i sofaen, for jeg veit aldri når noen stikker innom 😀
Ekornet piler rundt her, vanligvis innom en gang om dagen, noen ganger to, noen ganger ikke. Jeg mater så godt jeg kan, og leter desperat etter mere solsikkefrø… Det er nemlig solsikkefrø som står øverst på ønskelista hennes (og de vingekledde vennen mines).

Bildet viser ekorndamen på benken vår, det vil si at hun står i dørkarmen på hagedøra, noen meter fra sofaen. Tidligere i uken hadde vi nærkontakt akkurat der. Jeg hadde sett henne oppe i treet, og var på vei til å snike ut litt mat så det var noe godsaker å hente når hun hadde spist seg mett på fettkartongen. Men så kom hun sprettende før jeg kom så langt så jeg satt meg pladask ned for å ikke skremme. Og ble belønnet med at hun svinset rundt en halvmeter fra ansiktet mitt! Tenke seg til, en halv meter fra!

Jeg satt musestille, men hun merket meg nok for hun virket litt rastløs og slo seg ikke til ro. Men direkte skremt ble hun da i allefall ikke, for hun kom tilbake noen minutter senere når jeg var vel kommet inn igjenn, og det var da jeg tok disse bildene 🙂

ekorn-benk-2ekorn-benk-3ekorn-benk-4
ekorn-benk-5

Turbolotte har lyst ut en artig liten konkurranse, vis frem hva du ser fra stolen din (der du blogger)! Vel, nå sitter jeg ikke på stol, men i sofa, men det får gå 😉 Utsikten fra sofaen er strålende om man har skylappene på (og det har jeg jo gjerne), det er jo nettopp foringsplassen jeg ser, med ekorn og fugler og den flotteste slyngsurfinaen. Så da deltar jeg med første bildet, med døren åpen ut i verden, men trygt forankret i den komfortable sofaen. Også en vakker dag får dere kanskje se resten av stua også.. 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Så heldig du er som får slike opplevelser med dyr tett innpå! Du skal se hun blir så tillitsfull at hun kommer helt nær deg en dag 🙂 Vi hadde en revefrøken på besøk på hytta en sommer, hun ble til slutt så tam at hun spiste av hånden min. Det var et uforglemmelig og stort møte med naturen

 2. jo, hehe, jeg driver jo med gradivs tilvenning, håpet er jo at hun tør å komme bort til meg av seg selv, helt bevisst,(selvom jeg jo er litt betenkt i forhold til hvor bra det er for henne å være for tam også, ikke alle mennesker er snille desverre). Hun er jo veldig freidig i utgangspungtet, mye mer enn andre ekorn som har vært innom før, så det er jo håp 🙂

  Det er jo faktisk slik at jeg ser at fuglene venner seg til meg og lar meg komme nærmere innpå, så de lærer jo disse små vennene.

 3. Dette var virkelig noen flotte blinkskudd Anne!
  Så gøy at hun begynner å bli vant til både deg og kameraet, for da kommer det vel flere flotte bilder håper jeg.

 4. Mine besteforeldre hadde et tamt ekorn…stakkar, han ble så rund at han hadde litt problemer med å hoppe i trærne 🙂
  Vi har besøk i blomsterbedet.Av et piggsvin.Hørte det i går da det knagde seg en vei igjenom et bed som er ganske
  «kompakt» Ha en fortsatt herlig søndag.
  Hilsen Marte

 5. So artig med ekorn på besøk…..kjempefint!
  Her må eg følgje med og sjå kor tamt det blir…
  Takk for besøk på bloggen min….koseleg.

 6. Ekorn er svært sjarmerende – vi har to som er flittig på besøk, så jeg har også fått knipset litt – veldig gøy for ungene når vi kan sitte ute og se på.
  Hilde

 7. hihi, ja er jeg ikke heldig 😀

  Hun er forresten mye mindre enn man skulle tro, ble helt overrasket når jeg fikk henne så tett innpå, superliten!

  Pinnsvin er den store drømmen da, spesiellt pinnsvinbabyer 🙂 Koslige små dyr, har hatt ett innom en sen kveld, men har ikke sett det flere ganger etter det desverre.

  Charlotte, joda, jeg tenkte jo på det men synes ikke det ble helt fear, jovisst er det fra sofaen, men det er jo ikke akkurat sofabildet sånn tilfeldigvis, hun sitter jo ikke der _hele_ tiden …

 8. Hei, takk for tipset! Nå har jeg gjort det.Lenket til keramikeren så man slipper å lete….. Det var mye fint der ja….om enn litt dyrt. Men den fine koppen er jo sikkert laget med hjertet.
  PS! Glad for bloggtips jeg. Har ikke greie på det….bare prøver meg frem!

 9. Det er kun deg hun blir vent til på den måten, hun kommer ikke til å være mindre sky overfor andre, det trenger du ikke være redd for. Det så vi da pappa hadde et tamt ekorn som kom inn kjøkkenvinduet og fikk mat på kjøkkenbordet hver morgen. Vi andre måtte stå musestille i døra og se på.

 10. fint å høre det da Ingrid 🙂
  I dag var hun i full utforskermodus, finner nye «ruter» i hagen, satt og spiste en stund, så spoinka hun litt rundomkring, inkludert å fyke tversover taket. Hun var såpass på utforskerhumør at hun tilogmed prøvde seg på noen biter av eplet! (forer epler av og til for å tekkes trosten litt). Det er første gang jeg ser henne spise frukt. Drikke av vannfatet er nå blitt fast forresten 🙂

 11. For en fantastisk utsikt du har. Så utrolig morsomt når ens foringsstasjon tiltrekker seg slike eminente gjester. Her er det for mange hunder og katter til at man klarer å få liv på fuglebrettene desverre.
  Han en fin dag 🙂

 12. Spretten søndag; Nysgjerrig liten storsjarmør 🙂 | Moseplassen…

  Det er en fryd om dagen å sitte her i sofaen, for jeg veit aldri når noen stikker innom 😀
  Ekornet piler rundt her, vanligvis innom en gang om dagen, noen ganger to, noen ganger ikke. Jeg mater så godt jeg kan, og leter desperat etter mere solsikkef…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips