Grønnfinken, ivrigste på fuglebrettet

grønnfink-samling
Grønnfinken er den fuglen jeg har flest av her på fuglematerene og trærne. De er i nabolaget hele året gjennom, men det er nå i vintermånedene den virkelig gjør mye ut av seg, for nå opptrer de i store flokker. De sitter her ute i trærne og konverserer, og om det bare er plass til 8 på fuglemateren, så sitter det mange ganger så mange rett under.

Bildene er forresten arkivbilder, her har det vært så grått og fototrist de siste dagene atte… jeg vil ha sooooooooool!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Kjære Anne.
  Om du går inn til meg å ser nå, så ser du 3 små tegn i høgre hjørne, og SNØ!
  Takk for gode råd.
  Hvordan skal jeg sjule tegna tro?
  Stor klem

 2. Hei!Veldig fine fuglebilder du viser,skulle gjerne hatt mulighet for å ta bilde av småfugler jeg også,vi har meisekolber på verandan,men fuglene skvetter bort straks vi nærmer oss vinduet.
  Ellers er jeg vel egentlig enig med deg at takløken er finest uten blomst,den rosetten som har blomstret dør jo også,så det blir ikke alltid like fint etterpå.
  Ha en god kveld!

 3. Kjempesøte 🙂 Det er koselig med småfugler. Jeg har flest kjøttmeis og blåmeis. Nesten bare det som er her hos meg… Skulle ønske jeg fikk flere sorter inn i hagen.

  Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

 4. Grønnfinken er den jeg også har mest av på brettet, i dag telte jeg røfflig til ca 40 grønnfink og for første gang i vinter kom dompappen med frue på besøk.
  Da virkelig er det førjulstid! Ha en fin kveld;)

 5. Kjempefine bilder du har tatt av grønnfinken 🙂
  Den har jeg ikke sett på fuglematen hos oss, men flaggspetten har vært innom igjen mange ganger. Den er ganske skvetten, så det har ikke blitt noen bilder av den enda.

  Ha en fortsatt fin kveld 🙂

 6. Har også ein del grønnfink i fuglamaten, men flest meisefugler. Blir så imponert over bildene av fugler , så nær, så flott. Dette skal eg få til ein dag eg og !!

 7. takk for bildeskryten 🙂
  Det er utrolig hva man kan få til med en skikkelig zoom på kameraet 😉

  Her er det daglig flaggspett, blåmeis, spettmeis, kjøttmeis. også er det litt mer sporadisk spurv og pilfink og bjørkefink innom. Grønnsisiken var her noen dager, men fly videre, håper den etablerer seg i området i vinter, søt fugl 🙂

  Dompappen er sjelden her, krysser fingrene for at jeg også får besøk 🙂

 8. Grønnfinken har ikke vært her de siste par ukene, det ser ut til at flokkene flytter litt på seg alt etter mattilgangen. Men du har jo nok av den hos deg, kan jeg se! En pen samling av hunner og hanner du presenterer for oss, der hannen øverst til høyre ble blinkskuddet denne gangen! Den så rank og stolt ut der den poserer på greina.

 9. Du er bare rå med disse dyrebildene dine! Fatter ikke hvordan du får det til:o) Jeg klarer nemlig ikke å komme nær nok til å få slike bilder….
  Ønsker deg en flott helg, Anne :o)
  Klem fra Solveig

 10. Nydelige!
  Håper flere av dem blir faste brukere av mine forplasser også!
  I dag lyser det opp med et lite snødekke på bakken:D
  Ha en fin helg!
  Klem fra Jorunn

 11. Det ligger litt snø ute, og det er helt fasinerende så mye lysere det ble 🙂 Glemmer fra år til år hvor mye snøen betyr for vintermørket!

  Takk for bildeskryten, det er nok en dose tålmodighet, en dose flaks og en dose rolig nabolag som er utgjørende her. Det går litt i perioder om jeg får tatt bilder og ei, de siste ukene har det vært mye fugl, men ikke så gode fotoforhold, andre ganger kan jeg ta bilde på bilde på bilde.

  Gooood helg alle sammen 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her