Kjernebiter i solnedgang


Kjernebiteren har vært et meget populært innslag på foringsplassen min de siste ukene. Dette er en fugl jeg ikke ser så ofte, og nye/sjeldne fugler er alltid litt ekstra stas.

Nå har det vært mye fokus på fugl her på bloggen i januar, håper dere tilgir meg det 😉 Har ikke satt i gang å verken handle eller så frø enda, frøkjøpet skal jeg i gang med nå, men såing håper jeg at jeg greier å drøye til litt uti februar… håper… *ler*

Fuglene er nå hagens blomster da, og min største vinterhageglede. Også lover jeg å komme med mer botaniske bidrag ganske snart 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

37 KOMMENTARER

 1. For en nydelig fugl! Den mest skjeldne jeg har sett her hos meg er Sidensvansen. Den kommer i store flokker og kviler i et stort tre utenfor mitt kjøkkenvindu på vei både nordover og sørover. Vet egentlig lite om den. Har du den hos deg? En nydelig fugl, det også.
  Ha en fin dag der hos deg, klem fra Eirin
  😉

 2. Nydelig fugl. Har ikke sett den her . Tenkte jeg skulle kjøpe meg en fuglebok , for det er jo så gøy å se hva slags fugler som kommer.
  Vi har mest av spurven her.
  Ha en strålende fin dag
  Klem

 3. Heilt ukjent fugl for meg, så flott den var.
  Når eg var liten var der alltid dompapp i fugleneket hos oss. Har ikkje sett den sidan,
  men i sommar hadde vi eit dompapp par i ein lang periode som kom kvar dag. Fikk diverre ikkje bilder av dei.
  Ha ein fin dag:)

 4. Nydelige bilder!
  Den fuglen er så vakker! Jeg hadde aldri sett den før da den dukket opp hos meg sist vinter, og jeg ble så fasinert. Tror det er den vakreste fuglen i verden jeg 🙂 Her er det fremdeles lite fugl og jeg skjønner lite av hvorfor…

 5. Thusnelda, ja, den er ikke så veldig vanlig på foringsplass og er visstnok sky. Dompappen har faktisk vært fast julegjest hos meg, litt uvant, for den ser jeg også kun helt sporadisk.

  Hobbygåsa, hehe, ja jeg er skikkelig fornøyd med disse bildene 😀 Har masse bilder av den i skyggen mot snø, men siden jeg ikke kan å stille kamera så blir ikke de så bra akkurat, så når den satt seg så fint til så ble jeg glad 😀

  Snedig dette med at fuglen blir borte. Her er det relativt få fugl (sammenlignet med hva det kan være), men mange sorter. De store togene uteblir av en eller annen grunn. Jaja, håper fuglene kommer tilbake til deg igjen snart Hobbygåsa.

 6. Javisst er det koselig og spennende med nye arter! Kjernebiter’n er flott! Har ikke sett den her. Men oppdaget en rødstrupe her en dag, den var her i dag også, virker ganske så sky.. Men jeg har ikke fått knipset bilde av den ennå.. Og jeg mener jeg så grønnfink her i dag, men den fløy så fort da jeg kom forbi vinduet.. Jeg sto leeeenge og så på den og beundret den i dag. Jeg liker fugleinnslagene dine jeg! 🙂

 7. Å ja, den har en da sett, men faktisk ike på så nært hold dom her inne hos deg. DET Anne er alltid kjekt skal du vite, og jeg koser meg, ja jeg koser meg stort med disse postene dine skal du vite.

 8. Flott fuglebilde, de blir som blomster i hagen om vinteren da det ikke er noe annet som blomstrer.

  Bare fortsett å vis dine fine fuglebilder til våren kommer med andre blomster!

 9. Fuglene er vel også en del av hagelivet. Moro å se bilder av dem i din hage. I dag kom storebror hjem med fuglemat de hadde laget på skolen. Han ble sittende å se på fuglen som spiste den nye maten. Kanskje blir han like opptatt av dem som sin mor.

  Den første frøkatalogen har kommet i posten her. Juhu….sommmer snart nå?

 10. Heilt ukjent fugl for meg, så flott den var.
  Når eg var liten var der alltid dompapp i fugleneket hos oss. Har ikkje sett den sidan,
  men i sommar hadde vi eit dompapp par i ein lang periode som kom kvar dag. Fikk diverre ikkje bilder av dei.
  Ha ein fin dag:)

 11. Du har litt av noen sjeldne fugler i hagen din. Hos oss er det for det meste meiser. Men vi er ofte på utkikk etter om vi kan se noen som vi ikke har sett rundt her før…

  Jeg har et problem Anne….og siden du er spesialist på område, ber jeg om hjelp!! Det gjelder bloggen…når jeg poster et innlegg inne på bloggen min, så blir den ikke oppdatert på bloggrollen. Når jeg går inn på «hageblogger» -så kan jeg heller ikke se at den er blitt oppdatert der….. Jeg har sjekket uret. Det er korrekt. Altså, når jeg har postet innlegget, så kommer det riktige tidspunktet for postet nederst på innlegget….men ingenting mer skjer….

  Har du peiling på hva det kan være???

  Klem Anita

 12. Hei Anne.

  Håper det er greit at jeg spør deg under dette innlegget. Sitter her og leser de supre tipsene dine og skal gå igang med å lage navigeringsknapper. MEN, lurer på et par ting:
  – Tenkte jeg skulle ha en knapp med «Om oss» hvor du kommer inn på en side med litt historie og info om meg. Men hvordan lager jeg denne siden som knappen skal linke til? Skjønner ikke helt hvor den kommer inn i bilde..
  – Så til selve knappene. Jeg har fulgt oppskrift A men får ikke punktumene til å bli hvite (som bakgrunnen). Jeg har forsøkt å lage et innlegg og endre fargen på dem på enkleste måte ved å trykke på tekstfarge og endre, men når jeg kopierer og limer inn blir de likevel sorte. Hva gjør jeg feil?

 13. Takk for alle fine hilsner 🙂 Ja, jeg koser meg med fuglene mine jeg, men synes jo det burde være litt plantefokus også, innimellom… hehe, kommer vel.

  __

  Lena. Om oss siden må du lage som et innlegg. Det er den eneste måten i blogspot å lage sider på. Dersom du tilbakedaterer den så blir den ikke liggende på forsiden. Eneste kjipe med å publisere tilbakedatert er at du da havner nederst på blogg-rolls, så lurt å publisere noe nytt etterpå slik at du ikke blir sletta fra en rull fordi noen tror du har gørrgammel blog (skjedde med en som sto på nib-lista bla). Du kan jo også bare la det være et innlegg som publiseres på vanlig måte, kjekt for lesere å lese om deg 🙂
  – så for å si det hele litt tydligere. Du lager et innlegg med det du vil skal stå på «om siden», så når inlegget er publisert tar du adressen til den siden og limer inn i «om oss» knappen.

  De hvite prikkene som ikke vil være hvite må jeg tenke litt på. skal forsøke å komme tilbake til deg på det, men nå er det Mye som skjer her så jeg veit ikke helt når.

  Anita, det er dusteblogspot som er dustete. Du kommer opp fint på googlereader, som bruker samme feed, så det er bare tull og tøys at du ikke oppdateres på hageblogger-listen. Skal se om jeg skønner hva det er, men lover intet, og ikke raskt.

 14. Denne vinteren har det vært to kjernebitere i hagen her. Det er første vinteren jeg har observert denne fuglen som til nå var helt ukjent for meg. Har bare sett den på bilder før.
  Derfor er det ekstra koselig at de har holdt seg i hagen her, og at de kommer på materen utenfor vinduet:)

 15. Fugler blir man ikke lei av, og intet er mer hyggelig enn å se på dem og få servert det ene fine bildet etter det andre av våre små flotte venner i hagen. 🙂

 16. Du har litt av noen sjeldne fugler i hagen din. Hos oss er det for det meste meiser. Men vi er ofte på utkikk etter om vi kan se noen som vi ikke har sett rundt her før…

  Jeg har et problem Anne….og siden du er spesialist på område, ber jeg om hjelp!! Det gjelder bloggen…når jeg poster et innlegg inne på bloggen min, så blir den ikke oppdatert på bloggrollen. Når jeg går inn på «hageblogger» -så kan jeg heller ikke se at den er blitt oppdatert der….. Jeg har sjekket uret. Det er korrekt. Altså, når jeg har postet innlegget, så kommer det riktige tidspunktet for postet nederst på innlegget….men ingenting mer skjer….

  Har du peiling på hva det kan være???

  Klem Anita

 17. Hei Anne.

  Håper det er greit at jeg spør deg under dette innlegget. Sitter her og leser de supre tipsene dine og skal gå igang med å lage navigeringsknapper. MEN, lurer på et par ting:
  – Tenkte jeg skulle ha en knapp med «Om oss» hvor du kommer inn på en side med litt historie og info om meg. Men hvordan lager jeg denne siden som knappen skal linke til? Skjønner ikke helt hvor den kommer inn i bilde..
  – Så til selve knappene. Jeg har fulgt oppskrift A men får ikke punktumene til å bli hvite (som bakgrunnen). Jeg har forsøkt å lage et innlegg og endre fargen på dem på enkleste måte ved å trykke på tekstfarge og endre, men når jeg kopierer og limer inn blir de likevel sorte. Hva gjør jeg feil?

 18. Takk for alle fine hilsner 🙂 Ja, jeg koser meg med fuglene mine jeg, men synes jo det burde være litt plantefokus også, innimellom… hehe, kommer vel.

  __

  Lena. Om oss siden må du lage som et innlegg. Det er den eneste måten i blogspot å lage sider på. Dersom du tilbakedaterer den så blir den ikke liggende på forsiden. Eneste kjipe med å publisere tilbakedatert er at du da havner nederst på blogg-rolls, så lurt å publisere noe nytt etterpå slik at du ikke blir sletta fra en rull fordi noen tror du har gørrgammel blog (skjedde med en som sto på nib-lista bla). Du kan jo også bare la det være et innlegg som publiseres på vanlig måte, kjekt for lesere å lese om deg 🙂
  – så for å si det hele litt tydligere. Du lager et innlegg med det du vil skal stå på «om siden», så når inlegget er publisert tar du adressen til den siden og limer inn i «om oss» knappen.

  De hvite prikkene som ikke vil være hvite må jeg tenke litt på. skal forsøke å komme tilbake til deg på det, men nå er det Mye som skjer her så jeg veit ikke helt når.

  Anita, det er dusteblogspot som er dustete. Du kommer opp fint på googlereader, som bruker samme feed, så det er bare tull og tøys at du ikke oppdateres på hageblogger-listen. Skal se om jeg skønner hva det er, men lover intet, og ikke raskt.

 19. Hei!! Fuglebildene er så fantastiske!! Jeg har hage, men ingen foringsplass. Men naboen min har…. Men jeg vurderer virkelig å lage til noe utenfor kjøkkenvinduet, for det er utrolig fasinerende å se på!! AnneK:-)

 20. Heia :o)))

  Den «pippen» der har jeg ikke sett før…liker godt fugler selv jeg…og passer alltid på å ha hengendes mat ute til dem alle som flyr forbi :o))

  Jeg lurte på…du som har litt bloggtips her inne…du vet ikke hvordan en forandre feks fra » kommentarer» til koselige kommentarer vel??

  Ser det er veldig mange som forskjellig der…men jeg finner ikke ut hvordan jeg legger til et ord foran kommentar.

  Klem Hege

 21. Så søt!
  Kjernebiteren er dessverre sjelden å se her!
  Ser at mange snart starter med å så frø, noe kommer jeg til å så tidlig, men det meste blir sådd rett i bakken. Det ble for mye for meg, med plantekasser i hvert rom. Drivhus? kanskje denne sommeren!
  Ha en nydelig dag!
  klem

 22. Elsa, så artig da! Gøy at du fikk den på besøk du også 🙂

  Rune, takker og neier 🙂

  Quiltefilta, det er ikke så mye å lure på, kjøpe en mater, solsikkefrø og meiseboller, og så utvider du etterhvert om du synes det var så artig som du tror 🙂

  Jorunn, det haster jo ikke med den såinga, komme jo helt ann på hva man vil så. Jeg burde nok komme i gang med blodbegerproduksjona, men manker frø og gidder ikke styre…

  —–

  Heges vakre hjem, ja, skal vi se 🙂
  For å endre teksten der det står kommentar så går du til:
  Utforming – sideelement
  Der ser du ulike felt, klikk der det står Blogginnlegg rediger

  Se nedover på siden som kommer opp til du finner der det står kommentarer, og endre så det til det som passer deg.

  Trykk lagre, og du er ferdig.

 23. Heia :o)))

  Den «pippen» der har jeg ikke sett før…liker godt fugler selv jeg…og passer alltid på å ha hengendes mat ute til dem alle som flyr forbi :o))

  Jeg lurte på…du som har litt bloggtips her inne…du vet ikke hvordan en forandre feks fra » kommentarer» til koselige kommentarer vel??

  Ser det er veldig mange som forskjellig der…men jeg finner ikke ut hvordan jeg legger til et ord foran kommentar.

  Klem Hege

 24. Elsa, så artig da! Gøy at du fikk den på besøk du også 🙂

  Rune, takker og neier 🙂

  Quiltefilta, det er ikke så mye å lure på, kjøpe en mater, solsikkefrø og meiseboller, og så utvider du etterhvert om du synes det var så artig som du tror 🙂

  Jorunn, det haster jo ikke med den såinga, komme jo helt ann på hva man vil så. Jeg burde nok komme i gang med blodbegerproduksjona, men manker frø og gidder ikke styre…

  —–

  Heges vakre hjem, ja, skal vi se 🙂
  For å endre teksten der det står kommentar så går du til:
  Utforming – sideelement
  Der ser du ulike felt, klikk der det står Blogginnlegg rediger

  Se nedover på siden som kommer opp til du finner der det står kommentarer, og endre så det til det som passer deg.

  Trykk lagre, og du er ferdig.

 25. Her var det mye fint å se på og lese om, spesielt for en som meg som liker fugler:)
  Flotte bilder, om jeg ikke husker helt feil hadde vi en sånn på besøk på fuglebrettet vårt vi og for et par år siden, men den gang hadde jeg ikke kamera som var istand til å ta bilder på litt lengre avstand:)
  Ser du har mange fine bilder og opplevelser med ekorn og, det er nydelige dyr:)

  Ha en fortsatt fin helg:)
  Hilsen Anne

 26. Hei,

  flotte fuglebilder – søkte på svarttrost og kom inn på bloggen din. Jeg er også ihuga fuglemater og har sikkert femti faste i buskene – deriblant to svarttroster, svartmeiser og andre meiser, finker, nøtteskriker – men ikke kjernebiter.
  Men det er en ting jeg skulle spørre om: Hva slags objektiv har du brukt? Stativ? Bildestabilisator?
  hilsen Gudrun

 27. Så flott å høre Anne 🙂 Dyrene i hagen er virkelig en stor fryd for meg, de liver opp hele året rundt 😀

  Hei Taxigudrun 🙂 Så kjekt at du fant meg 🙂
  Kamera får jeg så ofte spørsmål om at det har fått sin egen side: http://moseplassen.com/about/kamera/
  Jeg har stativ, men bruker det omtrent aldri, og slettes ikke for fuglebilder, det er bra bildestabilisator på kamera så det hjelper jo mye. Jeg er nok skyldig i å bruke nesten bare automatikk. her er det i stor grad pek og klikk og kast 90% av bildene (hurra for digital). Jeg kan rett og slett ikke å stille inn, og det har så langt ikke blitt prioritert å lære meg det bedre heller.
  Jeg etterbehandler av og til, primært lysner om de er mørke, også beskjærer jeg nesten alle bildene jeg tar av fuglene.

 28. Hei,

  flotte fuglebilder – søkte på svarttrost og kom inn på bloggen din. Jeg er også ihuga fuglemater og har sikkert femti faste i buskene – deriblant to svarttroster, svartmeiser og andre meiser, finker, nøtteskriker – men ikke kjernebiter.
  Men det er en ting jeg skulle spørre om: Hva slags objektiv har du brukt? Stativ? Bildestabilisator?
  hilsen Gudrun

 29. Så flott å høre Anne 🙂 Dyrene i hagen er virkelig en stor fryd for meg, de liver opp hele året rundt 😀

  Hei Taxigudrun 🙂 Så kjekt at du fant meg 🙂
  Kamera får jeg så ofte spørsmål om at det har fått sin egen side: http://moseplassen.no/about/ka
  Jeg har stativ, men bruker det omtrent aldri, og slettes ikke for fuglebilder, det er bra bildestabilisator på kamera så det hjelper jo mye. Jeg er nok skyldig i å bruke nesten bare automatikk. her er det i stor grad pek og klikk og kast 90% av bildene (hurra for digital). Jeg kan rett og slett ikke å stille inn, og det har så langt ikke blitt prioritert å lære meg det bedre heller.
  Jeg etterbehandler av og til, primært lysner om de er mørke, også beskjærer jeg nesten alle bildene jeg tar av fuglene.

 30. Så flott å høre Anne 🙂 Dyrene i hagen er virkelig en stor fryd for meg, de liver opp hele året rundt 😀

  Hei Taxigudrun 🙂 Så kjekt at du fant meg 🙂
  Kamera får jeg så ofte spørsmål om at det har fått sin egen side: http://moseplassen.com/about/k
  Jeg har stativ, men bruker det omtrent aldri, og slettes ikke for fuglebilder, det er bra bildestabilisator på kamera så det hjelper jo mye. Jeg er nok skyldig i å bruke nesten bare automatikk. her er det i stor grad pek og klikk og kast 90% av bildene (hurra for digital). Jeg kan rett og slett ikke å stille inn, og det har så langt ikke blitt prioritert å lære meg det bedre heller.
  Jeg etterbehandler av og til, primært lysner om de er mørke, også beskjærer jeg nesten alle bildene jeg tar av fuglene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her