Spretten Søndag – sommerlengt er også lik ekornlengt…

Som jeg sa i går, jeg har nå de siste dagene virkelig begynt å lengte etter vår og sommer, med spirer og sol og hagevandring. Men det er jo ikke bare plantene som gjør at våren er ekstra forlokkende, nei, våren bærer jo også med seg håpet om at ekornet igjen finner veien tilbake til meg, og drømmen om at jeg også i år får oppleve små ekornbarn.

Det var så fantastisk den måneden de var her i fjor, tenk, de var på besøk nesten hver eneste dag og jeg fikk muligheten til å se at de gradvis utviklet seg og vokste opp. Slik ekornlengt blir jo ekstra sterk når jeg på søndagene sitter og titter gjennom arkivet på jakt etter et passende bilde for Spretten Søndag, og det kommer gjerne lange sukk fra meg som får mannen til å slippe alt og spørre om jeg har det bra…

Og visst har jeg det bra, men jeg lengter virkelig etter våren, og drømmer om at hagen atter besøkes av små søte ekornbarn 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Heisan !! Eg er glad i snø og kulde når det er vinter…. Men også eg kjenner i år at sjølv om eg i hodet liker det, er det noko i kroppen(revmatisme) som ikkje liker det… Så eg gler meg til vår, varme, nytt liv. Og DEN VENTER IKKJE FORGJEVES SOM VENTER PÅ NOKO GODT ! Våren kjem…..

 2. jeg vil også snart ha vår ja:) Tror nok ikke min hage kommer til å få så storfint besøk som din siden huset og hagen ligger midt i byen….men ifjor sprang det faktisk et forvilla rådyr gjennom hagen her..snakkars liten

 3. Si ikke det Nr14, jeg bor også midt i villastrøk i Oslo. Dette er dog et eldre strøk med mest veletablerte hager med gamle trær, og det er terreng her og lett forvilling. Alt dette gjør at hagene ikke er så sterilisert som de ofte blir i nyetablerte flate villastrøk. Og dermed mer egnede som habitat for fugler og ekorn. Rådyr har vi faktisk også i hagen her av og til, men den vil jeg helst ikke ha besøk av, uansett hvor søt den nå måtte være.

  Tullik, ja, den kommer garantert den våren 🙂 Håper vi får like fin vår som vi hadde her i fjor, og at sommeren blir mye bedre enn i fjor 😀

 4. Jeg hadde også et ekorn som var flittig gjest i hagen ifjor. Han sprang rundt på altanen her og var ganske uredd av seg. Lurer på hvordan ekornet «mitt» har det nå i kulden? Håper han kommer igjen til sommeren, i mellomtiden koser jeg meg med alle fugler i hagen. Og nå er det ikke lenge igjen til våren kommer…..ett par måneder bare og det går fort:-)

 5. Jeg har to ekorn som har vært her fra i fjor, og som er her flere dager hver uke. Dene ene er mor og den andre er fra fjorårets kull. De henter hjemmelagde meiseboller som jeg legger i en kurv til de. Skjønner godt at du savner ekornene dine! Jeg lengter også etter våren, mer og mer for hver dag som går…
  håper vinteren blir kort i år! 🙂

 6. Kan godt forstå at du savner disse småtrollene! Du har jo fått noen fantastiske bilder av dem også, så gode venner må dere ha blitt:o)
  Ønsker deg en nydelig uke, Anne.
  Klem fra Solveig

 7. Kan godt forstå at du savner disse småtrollene! Du har jo fått noen fantastiske bilder av dem også, så gode venner må dere ha blitt:o)
  Ønsker deg en nydelig uke!
  Klem fra Solveig

 8. På hytten har vi masse ekorn.der er det nøtteskog.veldig koselige dyr.Kjempefint bilde du har tatt da.
  Ønsker deg en super uke

 9. Så rørende innlegg!
  Det er lenge siden ekorn besøkte hagen her, men ofte ser jeg de i trærne i nærheten.
  Når jeg titter ut av vinduet ser jeg en nesten skyfri flott himmel over oss i dag!
  Vi går en deilig tid i møte!
  klem

 10. Jeg er også glad i ekorn, men selv om jeg bor midt i skogen, så får jeg dem aldri inn til huset. Kanskje de har for mye mat der de holder til oppe i trærne.

  Jeg savner også våren. Og når jeg prøvde å dempe lengselen med å så frø, så ble det bare enda verre. Så bestilte jeg enda mer frø, og nå har jeg mest lyst til å spa snøen vekk og sette på varmeovn der ute. Hageblad og gamle hageprogram på tv gjør ikke saken bedre. Heller motsatt.
  Ha en fin uke med mye sol og snøsmeltig (vi kan jo håpe)

 11. Det er så hyggelig å høre ekornhistoriene deres 🙂 Rart så stas det er med denne brune pelsdotten 😀

  Nå er det forresten stråååålende sol ute, snart kommer solen rundt huset og skinner på benken, da skal jeg sette meg ut i varmedressen og nyte sola og lufta og fuglelydene 🙂

  Ønsker dere alle en finfin uke, med sol og glede!

 12. Et nydelig bilde du har fanget av det kjære ekornet her! 🙂 Ja våren er min yndlingstid! Håper ekornene kommer tilbake til deg, så du får herlige søndager fremover, herlige og spretne, hehe! 😉 Og jeg gleder meg allerede til at du legger ut bilder av ekornene! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her