15 flotte fuglematere i ulike stiler og prisklasser:

Det finnes utrolig mange flotte fuglematere i handel 🙂 Utvalget på hagesenteret har blitt bedre, hagenettbutikkene er flinke og finner frem til flotte modeller, og så dukker det opp fuglematere hos enkelte interiørbutikker. Jeg har lett høyt og lavt etter fuglematere som er i handel i Norge, og deler et utvalg av de mest spennende i en artikkel på Osloby.no

* Klikk her for å se de 15 materene på Osloby.no *

Jeg skal skrive mer om fuglematere her på moseplassen fremover, så om dette interesserer så heng på 🙂

Ellers så minner jeg på at jeg har skrevet en hel haug med faktaposter rundt dette med å mate fugler. Disse finner du her:
* Ulike typer fuglematere med fokus på funksjon
* Fire krav som skiller en god fuglemater fra en dårlig
* Slik får du en godt besøkt foringsplass
* Dette spiser fuglene på foringsplassen
* Slik lager du meiseboller
* Oversikt over fuglene på foringsplassen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Takk, dette var et passende innlegg i rett tid- det er 15 minusgrader, og vi har ikke kommet i gang med mating ennå!
  Det er jo ingenting i denne hagen,
  ikke et tre ennå, så det må være matere på stang eller som henger på vinduet.
  Synes den ene fra Eva Solo var stilig – minner om et Spiralis-rede! 🙂
  (Fra tegneserien Sprint – en opplysning til alle dere ikke- Franquinnerder der ute.)

 2. Jeg har så lyst til å mate fuglene. Men jeg har to katter som er mesterjegere og hvis jeg skal henge de høyt rekker jeg ikke opp selv. Hva gjør jeg?

 3. Hei Moster 🙂 Hehe, du er ikke den eneste som tok spiralis-referansen 😉

  Ymmeli, tja. Om det er åpent rundt på bakken en par meter slik at kattene er synlige for fuglen så burde det jo holde at materen henger sånn passe høyt at du når den. Men hva veit jeg, jeg har ikke erfaring med morderkatt. Jeg har jo fulgt med på naboenes katter da, men jeg tror ikke de er i mesterjegerskiktet.

 4. Åh, det var en koselig overraskelse å bli trukket ut. Ekstra kjekt at jeg blir regnet med selv om bloggen min ikke er i form for tiden. Jeg må tenke litt og forsøke litt forskjellig , men tilbake i bloggverden det skal jeg…så spennende å se hvilken mater jeg har vunnet. Og hyggelig gjensyn med fuglebildene mine. Ser at bildene mine går i svart rundt på blogger ellers!

 5. Takk, dette var et passende innlegg i rett tid- det er 15 minusgrader, og vi har ikke kommet i gang med mating ennå!
  Det er jo ingenting i denne hagen,
  ikke et tre ennå, så det må være matere på stang eller som henger på vinduet.
  Synes den ene fra Eva Solo var stilig – minner om et Spiralis-rede! 🙂
  (Fra tegneserien Sprint – en opplysning til alle dere ikke- Franquinnerder der ute.)

 6. Hei Moster 🙂 Hehe, du er ikke den eneste som tok spiralis-referansen 😉

  Ymmeli, tja. Om det er åpent rundt på bakken en par meter slik at kattene er synlige for fuglen så burde det jo holde at materen henger sånn passe høyt at du når den. Men hva veit jeg, jeg har ikke erfaring med morderkatt. Jeg har jo fulgt med på naboenes katter da, men jeg tror ikke de er i mesterjegerskiktet.

 7. Bør ikke foringsautomater for fuglemat være utformet slik at fuglene ikke kan sitte (og bæsje) i maten? Har bestandig hørt at det kan føre til svært uønsket smittespredning blandt fuglene?
  Man må i så fall være uhyre nøye med renhold av en del av disse!

 8. Hei Berit 🙂
  Ja, som du sier så bør en være nøye med hygiene for fuglene. Det vil si at en enten velger en mater hvor det ikke kommer avføring på selve materen, eller man vasker den ofte. Det er mao helt ok med fuglebrett, men de må da vaskes innimellom.

  • De ER fine 🙂 Jeg har sett på de tidligere i år og det ligger nok en og venter på meg hos Nordic Garden nå, så den skal testes ut i hagen etterhvert, men det tar nok litt tid for jeg er altså ikke hjemme for tiden.
   Takk for tips Marianne 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her