Ballongislykter, noen ekstra tips for flott fasong

Statistikken sier sitt, folket vil ha islykter, så jeg fortsetter å blogge om de jeg 🙂 Til neste uke er det meldt plussgrader her, og hagen er full av flotte ideer jeg vil dele før de smelter, så nå står jeg på ut uken med hele to bloggposter daglig, en islykt og en «annen hage».

I dag vil jeg vise hvor ulike fasonger du kan få på ballongislyktene. Det er det kjekkeste for meg, at jeg kan lage fantastiske former bare ved å sette en ballong i en skål. Føler meg som en glasskunstner 🙂
(Er du fersk besøkende så finner du forklaringen på hvordan lage lyktene her)

Fasongen påvirkes av flere ulike moment.  Ballongen har i seg selv en fasong og denne påvirker naturligvis resultatet, noen er spissere enn andre. Hvor full du fyller ballongen og hvor stor luftboble du har inn har også litt å si. Det er også vesentlig hva ballongen står i, en flat skål gir en flatere form, en høy slank bolle holder ballongen samlet og gjør den høyere (her kan du se noen av ballongene som fryses, disse er alle i lukkede boller, men jeg har brukt mye åpne skåler også). Når ballongen er ferdig fryst så kan du dessuten velge å snu den opp ned, noen av mine favorittlykter er opp-ned lykter. Også er jo tykkelsen på isen med og påvirker utseendet, noen av de største lyktene har veldig tykke kanter, og det blir utrolig lekkert.

Fyll opp ballongene og test deg frem i boller du har, du skal se det skjer noe magisk 🙂

ballongislykt, opp ned ballongislykt, oppned ballongislykt ballongislykt
ballonglykter kant ballonglykter nær

ulike fasonger dagslys

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Tusen takk for at du delte denne kreative morsomme saken 🙂 Jeg har fått dilla, lagd islykter i bøtter og spann og ballonger. Med og uten konditor farge. Gledet både meg selv og andre med dette.La ut bilder på facebook, og tror nå mange i Buskerud fylke kommer til å ha flotte islykter som løyser opp rundt hjemmet deres, inkl meg selv 🙂 Igjen, TUSEN TAKK 🙂

  Hvor får jeg kjøpt de islykt boksene som man kan putte inn all slags pynt i?

 2. Så artig å lage dette .Tusen takk for at du deler dette .Her i nord har det vært varmegrader ,men ingen hindring.frysern er tatt i bruk ,og lyslykter er ferdig satt ut.Ha en fin kveld.

 3. Anne, jeg fikk endelig til lyktene i dag. Ler av egne startvansker, men de ble fantastisk fine=) Utolig god idé, og for første gang i år vil jeg ikke at mildværet skal komme!!! Det er jo noe nytt her i huset. Tusen takk for at du deler=) Vibeke

 4. Det er fantastisk kunst egentlig – man ser jo hvor glasskunstnere har inspirasjon fra ! her er det medlt varmeggrader hele neste uke så da røyk det prosjektet for denne gang, men kulden kommer nok igjen 🙂 Nina

 5. Så flott det er når ikke alle er like ;o)
  Jeg satte ut tre ballonger i kveld, og er spent på om det blir vellykket! Dette har hatt en enorm smitteeffekt, Anne! Alle lager lykter, det ser du på Fb hver eneste dag!
  Utrolig morsomt. Endelig fikk jeg somlet meg til å skaffe meg ballonger, men de var dessverre ikke av de største! Så flott at vi kan bruke den langvarige kulden til noe fornuftig!

 6. Det er så fantastisk at du delte denne flotte ideen med oss.Jeg delte det også på min blogg og dermed gikk lesertallene i været.Tusen takk.Jeg skal huske og kjøpe ballonger i morgen,så her skal det bli mange lykter 🙂

 7. Hei;)
  Hørte at du lurte på hvorfor vannet på toppen ikke fryser like mye som i siden på ballongene. Grunnen er nok bare at luften som er der oppe fungerer som isolasjon ganske lenge. Luft isolerer faktisk
  veldig bra så lenge den ikke er i bevegelse. Og ballongen er jo lufttett;)
  I natt har jeg noen ballonger med vann ute;))

  Klem fra Ann-Mari

  ps. så du sviblene som var frosset ned på bloggen min?

 8. Hei! Takk for hyggelige kommentarer 😀 Veldig fint å høre fra dere, og utrolig morsomt at det lages islykter.

  Hei Rosehagen, jeg regnet med det at luften isolerte, men er meget overrasket over at det utgjør såpass stor forskjell. Takk for tips 🙂

  Morsomt at du merket det på lesertallet Monica 🙂

  Krepsemor, ja det sprer seg virkelig. Bloggtelleren er helt av skaftet, og halvparten av besøket kommer nå fra facebook, både min egen side og ikke minst ørten og en private profiler som deler 🙂

  Vibeke, så bra at du fikk det til etterhvert 🙂

 9. Hei! Takk for hyggelige kommentarer 😀 Veldig fint å høre fra dere, og utrolig morsomt at det lages islykter.

  Hei Rosehagen, jeg regnet med det at luften isolerte, men er meget overrasket over at det utgjør såpass stor forskjell. Takk for tips 🙂

  Morsomt at du merket det på lesertallet Monica 🙂

  Krepsemor, ja det sprer seg virkelig. Bloggtelleren er helt av skaftet, og halvparten av besøket kommer nå fra facebook, både min egen side og ikke minst ørten og en private profiler som deler 🙂

  Vibeke, så bra at du fikk det til etterhvert 🙂

 10. Hei!! Knallfine er dei, har laga mange, idag har eg vært på grava med ei, da vart veldig fint, og kan kansje vera eit tips til andre? Ha ein strålande is dag!!

 11. Så koselig at dere liker lyktene Beate, Sølvi Helen og Elisabeth 🙂
  Og Sølvi Helen, flott ide å bruke de på kirkegården, takk for tipset 🙂

 12. Så kjekt å prøve noe nytt!
  YouTube linken deles i massevis på Facebook, og her omkring florerer det med islykter i alle varianter. Jeg prøvde meg på to stk i går, og jeg var snar med å fylle nye ballonger i dag 🙂
  Jeg skrev et innlegg i bloggen min og linket tilbake til deg. Håper det er greit at jeg viser hvor inspirasjonen kom fra 🙂 http://turidspapirpuslerier.blogspot.no/2013/01/vintertid.html

  Ha en fin kveld, eller natt er det vel kanskje nå?

  Hilsen Turid

 13. Hei,ballongislyktene er blant annet kjempefine å ha på kirkegården, ved graven til noen du har kjær. Både blank og med farger, store og små. Jeg har forelsket meg i islyktene. Det står også islykter på verandaen, og på plenen som lyser så fantastisk.

 14. Dette var gøy, Anne. Takk for at du deler din kreativitet med oss. Jeg har laget både i ballong og bøtter og med øvelse ble det etterhvert veldig fine islykter. Store ballonger ,bolle med flat bunn og innblåsing av litt luft før ballongen ble lukket, bidro til ei islykt som ble flat både i bunn og topp.

 15. Du verden, så flink og kreativ du er! Og takk for at du deler de gode ideene med oss. Nå skal jeg sørge for å studere bloggen din med lupe!

  Vi har jo hatt veldig mye kulde og barfrost i vinter, så det er synd jeg ikke oppdaget disse islyktene før. Men vinteren er ikke helt over enda, så jeg skal rett av sted og kjøpe ballonger, og jeg har allerede fått noen ideer jeg vil prøve ut.

  • Så fint at du har glede av bloggen og at du ble glad for islykttipsene!
   Lykke til! Her har det «endelig» blitt kaldt igjen, så jeg skal akkurat til å fylle noen ballonger for en magasinartikkel som kommer til neste år, så jeg håper jeg kan spre litt islyktglede da også!

 16. Da har jeg funnet frem ballonger. Endelig er kuldegradene kommet.Lyktene er under produksjon, og det gledes. Så utrolig glad for at du har delt disse lysgledene med oss.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her