Islykter farget med konditorfarge.

Islykter trio i blåttFlott, eller hva?
Konditorfarge, eller rett og slett vannmaling fra barnas tegneskrin kan gi islyktene dine en ekstra piff. Fargestyrken vil avhenge av hvor sterk konsentrasjon av farge du har i, og hvor tykk du lar isen fryse. Mine tre lykter har litt ulik mengde av farge i vannet, og den blåeste er i tillegg litt ekstra tykk (var den første jeg satt ut). Du ser vel også at den blåeste er tydelig blåere i bunn og topp der isen har blitt tykkest, en ganske fin effekt egentlig.

Alle typer av islykter kan fylles med konditorfarget vann. Dersom du lager ballongislykter så heller du i konditorfargen først, før du har i vannet. (Lurer du nå på hvordan lage ballongislykt så kan du lese om det her).

Alltid gøy med islykter å se hvordan de blir når de er ferdige, ekstra spennende når jeg dekorerer for da blir det enda en variabel. Ballonglyktene handler jo mest om fasong, ikke så mye om dekor, men det er artig å gjøre litt ekstra for noen av de også, så nå står det 10 ballonger ute med ulike fargenyanser.

Håper du har en god helg, min går med på å fylle islyktformer, kakeformer, skurebøtter, fuglematbøtter, ballonger og alt mulig annet jeg har av beholdere med vann, og en del av de får i tillegg blomster og plastleker og perler mm. Det er et stykke igjen til målet mitt om 100 islykter for sendingen med God Morgen Norge, men jeg er på vei 😀

Veldig mange har spurt om dette med å ha konditorfarge i isen, jeg håper dere synes dette var kjekt å se 🙂

Islykt-konditorfarge

Oppdatert: En av leserene, Solfrid, minnet meg på Facebook på noe jeg hadde tenkt å nevne, men glemte. Om dere bruker konditorfarge så bør dere huske på at smeltevannet da vil kunne farge av. Det spiller jo ingen rolle om de står på vanlig grå grus eller gress, men står de over porøse steinheller eller tredekke så kan du vel risikere noen stygge fargeskjoller om du lar lyktene smelte der.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Som den flotteste glasskunst. Vakker vinter farge den lyse blåfargen. Det er forøvrig en underlig likhet mellom glass og is. Den ene formet under brennende varme den andre av bitende kulde.

 2. Nydelige lykter!
  Her ute står det nå en del boller med ballonger og venter på å fryse seg tjukke nok, men en av dem sprakk;))) og en laget med latexhanske….
  Har et par bilder jeg tenkte jeg skulle sende, men vet ikke hvor jeg skal sende dem!!!!!

 3. Hei Nubaluba. jeg ser du har lagt inn bilde av hansken i headeren på bloggen, det ser jo helt fantastisk ut!

  Om du lager et blogginnlegg hos deg med bildene du har tatt, så kan du etterpå legge inn en lenke her: http://moseplassen.com/2013/01/har-du-laget-islykt-vis-den-frem/
  Du kan naturligvis sende bilde til meg på epost også, men da er det jo bare jeg som får se, og det er jo mye artigere å legge ut så alle kan se!

  Novembersymra, der sier du noe! Og glasskunstnere har jo i norden lenge blitt inspirert av is, så det er vel passende at vi iskunstnere lar oss inspirere av glass?

  Turid, unner dere litt kulde der oppe i nord snart!

  Vivi, takk, og klem til deg også!

 4. Hei Nubaluba. jeg ser du har lagt inn bilde av hansken i headeren på bloggen, det ser jo helt fantastisk ut!

  Om du lager et blogginnlegg hos deg med bildene du har tatt, så kan du etterpå legge inn en lenke her: http://moseplassen.no/2013/01/
  Du kan naturligvis sende bilde til meg på epost også, men da er det jo bare jeg som får se, og det er jo mye artigere å legge ut så alle kan se!

  Novembersymra, der sier du noe! Og glasskunstnere har jo i norden lenge blitt inspirert av is, så det er vel passende at vi iskunstnere lar oss inspirere av glass?

  Turid, unner dere litt kulde der oppe i nord snart!

  Vivi, takk, og klem til deg også!

 5. Hei Nubaluba. jeg ser du har lagt inn bilde av hansken i headeren på bloggen, det ser jo helt fantastisk ut!

  Om du lager et blogginnlegg hos deg med bildene du har tatt, så kan du etterpå legge inn en lenke her: http://moseplassen.com/2013/01
  Du kan naturligvis sende bilde til meg på epost også, men da er det jo bare jeg som får se, og det er jo mye artigere å legge ut så alle kan se!

  Novembersymra, der sier du noe! Og glasskunstnere har jo i norden lenge blitt inspirert av is, så det er vel passende at vi iskunstnere lar oss inspirere av glass?

  Turid, unner dere litt kulde der oppe i nord snart!

  Vivi, takk, og klem til deg også!

 6. Kjempefint at du legger ut og viser oss dette. Har laget flere og gitt bort veldig godt mottatt. Super lekkert de du lager nå har jeg fått flere ideer. Takk takk.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her