Boktips: God jul, – inspirasjon for julehygge

Nå er det snart jul! Jeg kommer med en rekke tips til førjulsprosjekt og julegaver fremover og starter ut med denne boken. Obs. Boken er en av premiene du kan vinne ved å delta i dekorasjons-utfordringen, se den her.

God jul er en bok full av inspirasjon for julekosen. Den viser frem en hel rekke artige ting du kan lage selv, alt fra kaker til syprosjekt, hekling, motorsagarbeide og dekorasjoner. Koselige ting som ikke er mer kompliserte enn at de fleste kan få det til.

_MAY0147

La deg sjarmere av bøkehamsengler, vedkubbelysestaker, trenøttertilaskepotthetter, klinkokosboller, konglenisser, gummistjerner, furupinnelykter, tomgodsengel, sprø vafler, pinnetrær, sjokomoms, dorullnisser og mye mye mer. Noen av prosjektene har jeg aldri sett før, andre ting er kjente kjære juledekorasjoner som har fått en oppdatering. Dorullnissene hører så absolutt til de siste og jeg må si jeg er dypt begeistret over hvordan forfatterene har greid å både vise frem gamle 70 og 80 talls dorullnisser på sjarmerende vis, og oppdatere de til stilige og høyst akteverdige 2013julekompiser.

Boken er skrevet og fotografert av to damer: May B. Langhelle og Heidi Bjørnsdotter Thorvik. Noen av dere kjenner kanskje May som Mykstart, og Heidi som damen bak Vølt. Forfatterene har tatt tak i gamle håndverkstradisjoner og dekorasjonsideer og gitt de nytt liv. De balaserer fint mellom tradisjon og nyskapning, med et klart nikk til 70-tallet. I tillegg er det et nødtrøftig syn på materialbruk, det behøver ikke koste mye penger å lage pynten de viser, uten at det på noen måte synes på resultatene.

Dette er en vakker bok med en veldig gjennomført bildebruk og layout. Noen lesere vil nok savne å ha mer farger, men jeg synes den kontrolerte fargepaletten er flott og gjør at den fungerer godt som en «coffetable-bok».

DSC_5599

God Jul er en hyggelig bok som virkelig inspirerer, som nevnt er den vel like mye en praktbok som en hobbybok. Bildene av de mange prosjektene er beskrivende, og det forklares hvordan man lager prosjektene med tekst og der det er relevant foreligger det mønster. Men det er ikke skrittvise underveisbilder så jeg tror nok at en som ikke har lage noen småting før vil slite litt med å henge med på enkelte av prosjektene.

Boken er utgitt på Gyldendal forlag og selges bla hos Bokkilden og Haugenbok for 340 kr. Under finner du et blaeksemplar med et utvalg av sidene.
Bildene i bloggposten er tatt av forfatterene og lånt med tillatelse. Jeg har fått boken av forlaget.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

    • Det tror jeg du blir fornøyd med. (og du, jeg veit nå hva jeg skal bruke furukonglene dere plukket til, eller noen av de i allefall!)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her