Fuglemater med innlagt lys!

Jeg digger når hagedingster er både nyttige og nydelige 🙂 Denne fuglemateren er så absolutt begge deler. En hageskulptur i seg selv, og en samlingsplass for nabolagets småfugler.

Fuglemateren er designet av Alexander Lervik for Nelson Garden. Den har et moderne og stramt utrykk, med malt trevirke og pleksiglass. Materen leveres i to deler. En lang stolpe i tre, og selve fuglebrettet som består av en sokkel i tre og huset i gjennomsiktig pleksiglass som lyses forsiktig opp av fire integrerte lyspærer som går på batteri.

Utseendet er slående, fungsjon er helt ok. Det er drenshull og maten oppbevares tørt frem til den slippes ut på brettet, men jeg er litt skeptisk til sokkelen, den er i et mykt tre (tipper balsa) som jeg vil bli overrasket om er pent etter en sesong med bruk. (Oppdatert november 2014: Nelson garden har endret design på sokkelen, den er nå i plast. Fortsatt pen, men mer holdbar og og lettere å vaske).  En annen ting er hygiene. Maten posjoneres ut på en slik måte at det som på fuglebrett flest er lett for fugler å ha bakenden der hvor maten er. Brettet bør derfor tas inn av og til for renhold (fugler har ikke videre imponerende toalettrutiner og avføring kan være smittebærende). Det er altså ikke noe dårligere på hygiene enn fuglebrett flest, men det finnes bedre alternativ der ute sett fra et hygieneperspektiv.

Men at brettet må vaskes av og til spiller ingen rolle for meg, for fy søren så bra denne fuglemateren ser ut! Et virkelig smykke i hagen 🙂

Twilight fuglemater 1

Jeg har fått fuglemateren av Nelson Garden. (og nei, bloggposten er ikke sponset utover det)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

    • Hei Helge. Om du klikker på lenken oppe i teksten hvor det står Nelson Garden så kommer du til produktsiden deres, nederst på den siden kan du søke etter lokale butikker som fører Nelsonvarer. Jeg tror ikke den greier å skille ut om de har akkurat denne materen eller ei, men det opplyses telefonnr så kan du ringe og spørre butikken

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her