Trekryper, hagens nyeste faste gjest :)

Trekryper

De senere månedene har vi hatt besøk av en liten trekryper sånn av og til. Han er ikke av de enkleste å få fotografert for han er ganske skvetten, men en dag jeg var i hagen så spratt han plutselig frem bak et tre. Jeg hadde heldigvis med meg kamera, men objektivet jeg hadde med var makroobjektivet, altså det jeg bruker for nærfotografering… Men, jeg ble sittende bom stille, og etterhvert kom faktisk fyren nær nok til at jeg kunne bruke bildene etter at jeg hadde beskåret de kraftig.

Trekryper er en ganske liten fugl. Spettete brungråhvit drakt med hvit mage og et laaangt krumt nebb. Navnet sitt har den fått fordi den fyker (kryper) opp trestammer i jakt på mat. Den har sånn sett litt likhetstrekk med spettmeisen, men spettmeisen er større og kan i tillegg til å gå oppover også gå nedover noe som jo virker nokså praktisk.

I naturen spiser trekryperen insekter den finner innunder barken. På foringsplassen kan den være interessert i meiseboller, og så har jeg til min store overraskelse sett han grave i solsikkefrøene. Jeg vil anta han ikke kan knekke opp frøene selv, men leiter opp rester etter de andres knekking.

trekryper- 1

Fra Gyldendals store fuglebok:
– 12,5-14 cm lang
– I hovedsak standfugl (bor i samme området gjennom hele året)
– Hekker i skog, gjerne i tette områder av barskog.

Hør sang via Fuglar.no

Jeg er veldig glad for at den lille fyren har bestemt seg for å henge ut på Moseplassen i vinter, det er jo litt ekstra stas når nye fugler bosetter seg her 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Hei!
    Så koselig at så mange liker en liten trekryper da! Det blir han sikkert glad for å høre når han dukker opp igjen. Har ikke sett han på en liten stund nå, men nå har han fått spesialmatings på en trestamme, så håper jeg han blir mer fast 🙂

    • Vet ikke om du svarer på gamle poster, men tar en sjans! Jeg har fått trekryper på besøk her idag. Forer fuglene med diverse mat hengende i et stort grantre. Hvordan er det best å mate denne? Kan e smøre noe på stammen, isåfall hva?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her