Mine favoritter! Julegavetips til hageeiere

Om du ikke er helt i mål med julegavene, eller julegaveønskene, så vil jeg bli overrasket om du ikke finner noen tips her i dag 🙂 Jeg har samlet sammen noen av mine favoritthagegreier som alle kan handles i nettbutikker, eller lages. Mange av produktene har jeg selv, men ikke alle.

Og ja. Beklager at det ikke er fine bilder av tingene. Tiden strakk bare ikke til skulle jeg få dette ut før jula! Men følg lenkene så finner du jo bilder av produktene der. Bildet øverst viser hagemøbler og vase som jeg omtaler under. Men mest av alt så sier det hageglede og sol og sommer! hehe, ta det mest som inspirasjon 😉

Hagesaks
Det er gull å ha skarpt verktøy når det skal plukkes og ryddes. Blomstersaks fra Burgon & Ball ligger godt i handa, er lett å bruke, og skarp. Jeg bruker den når jeg plukker blomster til bukett eller rydder i staudene. Ikke egnet for harde stilker, til det trenger du en sekatør. Og sekatører får du vente til våren med å få tips på, det er absurd utvalg…

Islyktform
Islyktformer gjør det enkelt å lage både klare og dekorerte islykter. Her finner du oversikt over butikker som selger.

Hjemmesnekret hagehotell
Bygg leieboliger, kjempekoselig gave. Oppskrifter til fuglekasse1, fuglekasse2 og ekornkasse

Hagespill
La familien eller vennegjengen samles rundt et hagespill! Krokket og badmington har alle hørt om, men det finnes også mange andre spill for hagen. Ubergames har stort utvalg av kjente og ukjente.

Hansker
Jeg liker godt å få jord på henda og skjemmes ikke videre over å ha møkk under neglene. Men av og til er det praktisk med et par hansker, men de må være gode å ha på! I sommer har jeg brukt disse to hanskene og vært superfornøyd. (jeg har ganske gjennomsnittlig damehånd, muligens på den lille siden av «vanlig»).
Tynne hansker fra Garden Girl, tykke hansker fra Burgon & Ball.

Hjemmelaget krans.
Bind en krans og gi vekk! Jeg har samlet ulike oppskrifter på kranser mm du kan lage selv her.

Gavekort til frø
Jeg er ikke egentlig så fan av å gi vekk frø. Det er lett at man gir noe motaker har, eller ikke passer, og så blir det liggende i hauger… Jeg synes det er mye smartere å gi vekk gavekort, så kan mottaker fordype seg i en nettbutikk og plukke akkurat det han/hun selv ønsker 🙂 Vil du gjøre gaven mer personlig så kan du jo skrive ned en liste med forslag over frø du anbefaler og legge ved!
Tre gode butikker med frø og gavekort: Garden livin, og Solhatt og Impecta (svensk).

 Småspader
Jeg har bittelitt dilla på småspader… En god liten spade gjør jobben lettere når du skal grave hull til en liten plante, sette en løk eller plante i krukker. Både skaftet og bladet kan ha ulik utformelse, og være egnet til ulikt bruk. Hos Hageredskaper finner du godt utvalg av De Wit, og hos Viencompagniet finner du spader fra Burgon and Ball. 

Termos
Jeg har helt nylig oppdaget at termos kan være ganske praktisk hjemme også, ikke bare når man er på tur. Så i år ønsker jeg meg en stilig termos til jul. Her er to du kan vurdere om du kjenner noen som i lihet med meg liker at drikken holder seg varm også når man glemmer seg bort og blir sittende å se på ekorn fremfor å drikke…
Hagetermos fra I Gros hage, rommer 0,5 liter.
Blafre har verdens søteste termoser, feks denne med rev på. Rommer 0,35 liter.

Spiring
Å spire frø for spising er superenkelt og veldig tilfredsstillende. Solhatt har både spireboks og spirefrø.

Hageblader:
Det finnes to norske rene hageblader, og svært mange engelskspråklige. Her har du lenker til de norske, og til mine favoritter blant de engelske. Obs: Hagen for alle, Gardens Illustrated og The English Garden er alle affiliatelenker, dvs at jeg får en liten kommisjon om du klikker på de og så handler. (påvirker ikke hva du betaler)
* Norsk hagetidend. Medlemsbladet til Hageselskapet og norges største hageblad.  (Om du ønsker så er det mulig å kjøpe abonement uten medlemskap, du finner ulike alternativ under «velg medlemskap». Men det er liten prisforskjell). Oppdatert: oppdaget akkurat at Norsk Hagetidend har en egen julegavetilbudsside, se her)
Hagen for alle.  Norske versjonen av bladet Allt om Trädgård.
* Gardens Illustrated. Engelsk.
The English Garden. Engelsk.

Plantevern for levende hager
Jeg får ofte spørsmål om hvordan unngå skadedyr i hagen uten å bruke sprøytemiddel. Hovedløsningen på det er å forebygge ved å ha en sunn hage med et mangfold både av planter og dyr. Men, det er ikke alltid nok. Og da kan det være verdt å vurdere å sette bur rundt noen av de mest utsatte plantene. Garden Living har en egen kategori med dyrevennlige plantevern som stenger kryp og fugler ute.

Hjemmelaget fuglemat
Lag dekorative meiseboller og gi vekk. Oppskrift

Beskjæring
God redskap gjør virkelig jobben lettere, og denne beskjæringssaksa fra Burgon & Ball er genial om du har busker og trær. Den har teleskoparmer, noe som gjør at den lett kommer til også i høyden, og som gir mer kraft i klippet. Hos Viencompagniet

Hagemøbler:
Dette er vel på grunn av prisnivå mest egnet som gaver til seg selv, men men 😉 Hva med å gi deg selv eller din kjære utemøbler som er vedlikeholdsfrie og tåler å stå ute i regn? Og er norskprodusert! Jeg snakker nå om Sundays Design, som jeg har i hagen (de er sammarbeidspartner), og som er både vakre og praktiske. Jeg har skrevet utførlig om sofagruppen deres her, nederst i den artikkelen ligger det forhandlerliste. Eller du kan klikke deg over i Pur Norsk sin nettbutikk og se på resten av kolleksjonen, inkludert de fine brettene.

Hagekrus
Kule hagekrus med oppmuntrende budskap! Jeg bruker min kopp primært til å oppbevare merkepinnene, men den er sikkert genial å drikke av også.
Kopp 1 og Kopp 2.

Oljelampe for hagen
Tumble torch er oljelamper ment for utendørsbruk, året gjennom. Jeg har ikke sett de live, men de ser både praktisk og pene ut på bildene. Selges hos Solfang

Fuglematere:
Gi vekk en fuglemater, det er superkoselig med besøk i hagen. Se her for et lite utvalg pene matere.

Plantetrapp
Plantetrapper er en genial måte å få plantene opp i øyehøyde på, og få plass til flere planter. Hasselfors har laget en veldig pen plantetrapp i bøk og hvitlakket metall som passer for innebruk eller ute under tak. Kan kjøpes hos Bygghjemme.no

Vaser
Kan man få nok vaser? En vase kan trylle hverdagsblomster om til festkreasjoner og piffe opp interiøret. Det finnes utrolig mange flotte vaser, her er tre jeg tenker havner på ønskelista mi og en jeg allerede har.
Porselensvase fra Ment, norskprodusert
– Messingvase fra House Doctor hos Zanz
– Små kuleformede vaser hos Hviit
– Vannkanne fra Haws som jeg ynder å bruke som vase, du ser den i bildet på toppen her. Kan kjøpes hos Garden Living

 

Har du noen tips til julegaver til de hageglade?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her