Mosehjerte-krans, enkel!

Hva med å lage deg en enkel liten krans eller hjerte i mose denne helgen? Dette tror jeg er den aller raskeste og enkleste kransen du kan lage, og du kan tilpasse størrelsen slik at den blir en dørkrans som min, eller du kan lage et lite hjerte og stikke ned i svibelpotta.

Du trenger tykk metalltråd, tynn metalltråd, avbiter og mose (eller lav). Jeg har brukt mose som vokser i flak, det er nok det enkleste. Dersom du vil kan du lage akkurat samme kransen med mose som er mer langhåra og «dottete», eller med ymse typer lav. Eller egentlig med hva som helst du greier å binde fast.

Slik lager du hjertet:

Hvordan lage base for mosehjerte Hvordan kle med mose

1.Brett metalltråden til en hjertefasong. Jeg pleier å skjøte i sprekken på hjertet og bruker en tynn ståltråd for å surre de tykke sammen ettersom den tykke kan være litt lite sammarbeidsvillige.

2. Legg mosen i vann i ett par minutter slik at den blir myk. Del opp i mindre flak (eller dotter) og legg på/rundt metallstrengen, og surr fast med tynn metalltråd. Fortsett til du er ferdig. Bruker du mose som vokser i flak så surrer du over flaket, har du dotter så kan du vurdere å gjøre slik som jeg viser i lavkransen.

3. Fjern ekstra langhåra mosefjon og bøy hjertet slik at det får akkurat den fasongen du synes det skal ha.

Ferdig!

Enkelt mosehjerte, kan lages i alle størrelser

PS: Husk å besøke Juledekorasjonsoversikten for flere tips til fine ting du kan lage selv!

Oppskrifter på juledekorasjoner

– Eller hva med å lage et hjerte i lyng? Det er nesten like lett som denne mosekransen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

 1. Hei. Har ett spørsmål jeg lurte på om du kanskje kunne svare på 🙂

  Jeg har så lyst til å så egne blomster som kan stå fremme til 17.mai. Så lurer jeg på hvilke blomster som egner seg best, og når de bør sås hvis jeg skal ha de i fin blomst til 17.mai 🙂 ? Vil ha i blomsterkassene på altanen 🙂

  Håper du får tid til å svare meg 🙂

  Har forresten klippet flere snøfnugg etter å ha sett videoen din, det var jo utrolig gøyt! 🙂

  • Hei.
   Jeg synes absolutt du skal prøve om du har lyst, men prosjektet ditt er veldig ambisiøst. Om du vil ha egensådde blomster i blomst til 17. mai så må du investere i belysning, og finne et egnet rom den kan henge. Det er IKKE nok med å bare bruke vinduskarm. Hvilken blomster du bør så veit jeg ikke helt, det må jo være noen som har kort kultiveringstid og som kan trives greit med de forhold du har å tilby. OG som tåler å stå ute så tidlig som 17. mai (veit ikke hvor du bor i landet).

   Spør gutta på Gardenliving.no om tips for frøvalg.

   og flott at du ble insprirert til å klippe!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her