Lag et nydelig lynghjerte! (DIY krans)

Denne skjønne kransen er enkel å lage! Jeg brukte en time på å binde den, og da tok jeg bilder og snappet til snapchat underveis. Så, er du litt fingernem går det på en halvtime, er du litt mindre så bør du alikevell greie det på en time.

Vil du helst se video så finner du det på Snapchat, hvor jeg heter Moseplassen.

lyng-krans-diyMaterialer:
– Tykk stålstreng,  for eksempel en kleshenger, eller noe litt tynnere.
– Tynn ståltråd. Trenger ikke være fancy fin lilla, vanlig sølv er like fint, eller grønn, eller hva du enn har 😉
– Lyng. Fra skogen eller butikken. Jeg brukte 2/3 av potta
– En eller annen saks. Hagesaks/sekatør som jeg har, eller en helt vanlig saks.

lyng-krans-diy-2
Form den tykke ståltråden til et hjerte

lyng-krans-diy-3
Triks: Fordel materialet før du begynner å binde, så få du en ide om hvor mye det går med.

lyng-krans-diy-4

Bind fast den tynne ståltråden til den tykke

lyng-krans-diy-5
Samle lyng i en liten bukett med tuppene like høyt, og bind fast til den tykke ved å surre rundt mange ganger med den tynne. Jeg lot de stå som en dusk frem til jeg var ferdig for jeg var ikke sikker på hvordan jeg ville avslutte, men du kan samle de sammen med å surre rundt med ståltråden allerede nå om du vil.

lyng-krans-diy-10

Legg på lyngen slik at det er en eller to cm med tupp ovenfor bindepunkt.

lyng-krans-diy-6

Legg på litt og litt lyng og surr rundt mens du jobber deg bortover ståltråden. Prøv å fordel lyngen sånn at det blir jevn tykkelse, og slik at du får dekt den tykke ståltråden.
Legg merke til at jeg deler opp slik at litt av lyngen fra tuppen går til den ene siden, og litt til den andre. Gir penest sluttresultat.

lyng-krans-diy-7
Surrsurr 🙂

lyng-krans-diy-8

Ene halvsiden er nå ferdig, jeg fester tråden og begynner øverst igjen.

lyng-krans-diy-9

Surr!

lyng-krans-diy-12

Nå er kransen nesten ferdig, bare litt detaljering igjen 🙂

lyng-krans-diy-11

Detaltj 1: Bunnen. Jeg lar alle endene stikke ut på nedsiden av metallet, og surrer så rundt med ståltråden til jeg er fornøyd med lengden, da fester jeg ståltråd og klipper de siste stilkene.

lyng-krans-diy-13

Friser det pent

lyng-krans-diy-14

Detalj 2: Surr sammen topptuppen, kunne like gjerne vært gjort tidligere.

lyng-krans-diy-15

Ferdig!

lyng-krans-diy-16

Detalj 3: Gå over kransen og friser vekk grener som stikker ut. Ikke friser for mye, litt rufs er fint 🙂

lyng-krans-diy-17

Tabbe: Hehe, prøv å unngå at ståltråden synes gjennom. (Dette er baksiden og helt uvesentlig, men om du vil henge din fritt så se på begge sidene når du binder).

lynghjerte-3
Dette er forøvrig den samme metoden jeg bruker for de fleste kransene jeg lager. Erstatt lyngen med vintergrønt, eller lav, eller blomster så har du helt andre utrykk. De tre kransene under er bundet med samme metode. klikk på bildet så føres du til forklaring 🙂

slik binder du en lavkrans Hvordan binde en langhåret krans slik binder du en vintergrønn krans

Fikk du lyst til å lage andre prosjekt også? Her finner du en samling av mine beste skrittvise dekorasjoner!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Denne var fin! 🙂 Takk for at du deler.

    Lurer på en ting – hvis man bruker selvplukket mose, i stedet for butikkjøpt mose til dekorasjoner, er det noe man kan behandle mosen med for å unngå at insekter følger med inn i huset? Kan den tørkes? I følge mamma er det ikke insekter i mosen man kjøper på butikken…

    Mvh.
    Hilde

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her