Hagevandring med snøkaos og påskeislykt

I dag har det vært rimelig festlig vær i Oslo! For meg som kunne holde heimen hele dagen iallefall 😉 Jeg tok med meg mobilen ut og filmet en liten enkel hagevandring med snapchat som du finner nedenfor, jeg tror ikke jeg har sett så mye snø i hagen i hele vinter!

Når det blir så mye og våt snø som dette så kan det bli et problem for plantene, for det blir for tungt! Det plager ikke de små spirene i bakken, men det kan føre til at kronblader, stilker og ja faktisk grener knekker. Så derfor kan det være smart å fjerne noe av snøen fra for eksempel vintergrønne planter og blomster i krukker, så slipper du snøbrekk.

Men det viktigeste med slik mars-snø er å nyte det fine ved den, og huske på at våren kommer igjen 😉


Følg meg gjerne på Snapchat. Brukernavn: Moseplassen

islykt-paaske-2

Jeg synes det var så stas med snø at jeg satt ut påske-islykten. Den ble egentlig laget for å ta med på God morgen Norge, men så glemte jeg den igjen hjemme. Så da får dere nyte den her i stedet. Den er laget i en islyktform (se den i produksjon her), og du kan lære her om hvordan bruke islyktformer, og her er det oversikt over butikker som selger islyktformene. Husk, du kan lage like kule islykter i bøtter og ballonger også (klikk på lenkene for guide). Perfekt påskemorro om du har minusgrader ute, eller en fryser.

islykt-paaske-1

Om du likte påskeharen så lover jeg å komme med en guide på hvordan lage en slik krans, det er superenkelt! Du trenger en halmkrans, og mose, og ståltråd. Så kjøp det inn så får skrittvis forklaring i løpet av en par dager.

islykt-paaske-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

 1. Det var vel en flott påskeliljelykt! Vakker, og en morsom blanding av vinter og vår:-) Akkurat som det er ute akkurat nå!

  Riktig god påske til deg og dine!

  Hilsen Annette

 2. En liten ting, bare: har du sett Claus Dalbys blogg idag? Undres på om bildet med tulipaner, forglemmegei og allium i knop (3. bilde), også viser mengder med Judaspenge? Kan se slik ut, selv om det er litt utydelig, og det kunne jo stemme med blomstringstiden? Nydelig, alle fall!

  Hilsen Annette

 3. Dette var en nydelig oppstilling-, man burde hatt en egen fryseboks til slike…når det er for mange plussgrader til å få laget dem ute.
  Min dekorasjon med humlegreiner(reder)gåsungegreiner og påskeliljer var et merkelig syn nedsnødde igår- som en skulptur. Veldig hyggelig å se deg i God Morgen Norge!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her