Hva spiser disse fuglene hos deg?

groennfink-rose-1

I boken min Fuglefryd (kommer i oktober) blir det en en oversikt over hvilken fugler som spiser hva av maten vi legger ut på foringsplassen.

For å lage oversikten så lener jeg meg på en kombinasjon av egen erfaring og tabeller i  norske og engelske bøker og kvalitets-nettsider. Men tabellene er ikke komplette og har til tider sprikende informasjon. Så, nå trenger jeg litt hjelp igjen 🙂

Har du noen av disse fuglene i hagen? I såfall, hvilken mat spiser de, og hva har du aldri sett de røre?
graaspurv-1– Løvmeis
– Svartmeis
– Stjertmeis
– Stilits
– Gråspurv (Jeg veit den spiser korn og brød, men spiser den nøtter og frukt?)
– Pilfink (spiser den nøtter og andre frø enn solsikker?)
– Gråsisik (korn, nøtter, meisebolle?
– Grønnsisik (korn, nøtter, meisebolle?)
– Munk, (solsikkefrø?)
– Mine flaggspetter spiser solsikkefrø, gjør dine?
– Mine svarttroster spiser solsikkefrø, gjør dine?

Jeg blir glad for alle tips jeg kan få, konkrete erfaringer er rett og slett gull. Jo flere jo bedre.
Send svarene inn her i kommentarfeltet på bloggen, eller i facebooktråden, eller om du foretrekker så kan du sende som epost til (anne @ moseplassen.com)(ta vekk mellomrommet).

Nå gleder jeg meg til å bli ferdig med boka…. Blir en kraftanstrengelse denne uken, så sendes alt til designer for setting! Det skal bli fint å få tid til å gjøre annet igjen 😀

Fuglen øverst er en grønnfink som sitter på rosen ‘Rhapsody in Blue’. Den andre fuglen er en mysende gråspurv.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Stjertmeisen elsker hjemmelagde meiseboller av kokosfett og med diverse frø og korn hos oss. Og undulatfrøblanding 😀 Svartmeisen liker også meiseboller men spiser også gjerne solsikkefrø. Pilfinken er også glad i sånne bittesmå frø som er i undulatblandingen. Mine flaggspetter elsker solsikkefrø. Og meiseboller selvfølgelig. Stilitsene spiser solsikkefrø. Ingen av fuglene hos meg liker kjøpemeiseboller spesielt godt. De som er i kokosnøtt kan gå an, men ikke de i grønt nett.

 2. Hei, Moseplassen. Nyydelige bilder du har. Så kraftfulle fine farger. Her er ett bilde av de villblomstene jeg lurer på hva heter.
  (Hos oss er det veldig mye måser. Vi kaller dem måker og barna kaller dem kajjaer, fordi de roper sånn at det høres ut som «kajja kajja kajja..» 😉 De sitter gjerne på terassen og titter inn til oss. Noen ganger banker de på vinduet. Da vil de ha mat. Fisk er hovedretten. Ellers må vi passe på å dekke godt til mat ute hvis vi vil inne ett øyeblikk ellers spiser måkene alt! Tenk å våkne sommermorgen, deilig og varmt og sol og bølgeskvulp og lykkelige måkerop. Utrolig!)
  Har du kanskje ett forslag til hva blomsten, som blir til spiselige erter, heter? Jeg kan ta flere bilder av de om du vil. Vokser «over alt». Setter ett bilde i meldingen.
  Mvh Ann Eli, Littegranne.blogspot.com.

 3. Vet ikke om jeg er for sent ute, men prøver meg på en kommentar likevel.
  Av de fuglene du nevner, spiser stilitsen solsikkefrø. Flaggspetten spiser solsikkefrø kun hvis det ikke er noe annet alternativ. Spiser helst kokosnøtter med nøtter og fett. Kan og spise peanøtter. Kan ikke huske å ha sett pilfinken spise annet enn solsikkefrø, som den spiser med stor apetitt og mye søl! Solsikkefrø er forøvrig den definitivt mest populære maten hos «mine» fugler.
  Lykke til med innspurt av boka!

 4. jeg syntest at gråspurven spiser det han finner. og flaggspetter er nesten forelsket i meiseboller;D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her