Vakker pergola som innsynsskjerm

Jeg kom over denne flotte pergolaen tidligere i sommer i den svenske skjærgården. Den gav både le og innsynsvern til eiendommen, og skapte noen gode rom på innsiden. Like fin på begge sider, et hagesmykke rett og slett.

Legg spesielt merke til hvordan pergolaen danser bortover med ulike høyder, ulike takvinkler og en organisk grunnplan. Dette gjør at den smelter godt inn i terrenget rundt, som er mykt kuppert. Materialbruken glir også godt inn, det gråendene trevirket passer godt til svalberget. Takflaten har fått et utstikk på «baksiden» med enkel detaljering. Dette fører til at taket og veggen oppleves som separate element, noe som bidrar til ledigheten og følelsen av at begge sider av konstruksjonen er viktig.

pergola-4

pergola-3

pergola-5

pergola-6

pergola-7

pergola-2

terrassen-moseplassen-3Jeg har ingen pergola i hagen (foreløpig). Men har du lyst på inspirasjon for gulvet under en pergola, ta en titt på terrassen min 🙂

SaveSave

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Det var en fantastisk flott pergola! Stor og fin, spesielt fint at den er bygget i terrenget. Eiendommens beliggenhet er jo helt nydelig, men det kan nok blåse endel der, så da vil jo pergolaen beskytte endel etterhvert som det vokser til. Hilsen Berit.

  2. Lekker! Fint om du kan si noe om eventuell søknadsplikt, forhold til nabogrense osv når det gjelder pergola:-)

    • Jeg har dessverre ikke satt meg godt nok inn i regelverket til å si noe om hvor nærme du kan bygge pergolaen før den blir søknadspliktig.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips