Gråfluesnapper på besøk :)

Tidligere i sommer sto jeg i hagen og nærfotograferte blomster når mannen gjorde meg oppmerksom på at over hodet mitt svinset det masse mystisk fugl rundt. Jeg snek meg rolig inn og hentet teleobjektivet, og det viste seg å være en familie gråfluesnapper!

Gråfluesnapper er i følge fugleguiden en relativt vanlig hagegjest over nesten hele landet, men jeg har aldri sett de før. Trolig fordi de ikke kommer til foringsbrettet og spiser, de forsyner seg heller av insekter innimellom trærne. De stortrivdes iallefall i moseskogen, hvor det er masse trær å turne rundt i og masse kryp å spise av.

graafluesnapper-4

Fem forte fakta om gråfluesnapper:
1. Ja, den heter gråfluesnapper, ikke grå fluesnapper. Dette er litt forvirrende for meg, for svarthvit fluesnapper heter altså ikke svarthvitfluesnapper…
2. Den er grå. Både far, mor og barn. Skulle bare mangle sier du, den er jo grå, njaa, det er ikke alltid navn og farger passer sååå godt overens 😉
3. Gråfluesnapper blir 13,5-15 cm lang og har vitenskaplig navn Muscicapa striata
4. Den rømmer til syden for vinteren
5. Den kan bo i fugelkasser av den åpne typen, eller på hyller og avsatser på hus.

Sangen til gråfluesnapper kan du høre hos Fuglar.no. Grusomt kort klipp

graafluesnapper-1

Veldig koselig besøk, synes jeg. Er det en av de som gjester deg også?

 

Fuglefryd_omslagPS: Jeg kommer snart ut med en bok om fugl i hagen. Den heter Fuglefryd og du kan bla i den og forhåndsbestille den her!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her