Lag et spøkelse og bruk som fuglemater eller lyslykt!

Lag deg en liten familie spøkelser denne helgen! Alt du trenger er en melkekartong eller juicekartong, hvit maling, sort tusj, en saks og hyssing.

Spøkelsene kan være fuglebrett, meisebollemasseholder eller lysholder, og tar seg riktig godt ut dansende rundt i trær eller hengende fra rekkeverket på balkongen.

spokelse-fuglemater-lykt

Start med å vaske kartongen godt innvendig. Så maler du den, enten med pensel eller spraymaling – begge deler funker like bra men spray er jo morsomst da. Obs, du trenger flere lag for å få malingen til å dekke.

Tegn på øyne og munn med en sprittusj.

Så kommer det litt ann på bruken hvordan du går videre. Vil du ha den som fuglemater eller lysholder så klipper du ut øyne og munn nå, om du vil fylle med meisebollemasse så gjør du det først, og klipper så ut øynene. Supertips til saks: Bruk en neglsaks, med det kromme bladet er enklere å klippe i sving!

fuglemater-diy-halloween

Meiseboller er det beste fuglene vet, og du kan enkelt lage den selv! Du finner oppskrift på meisebollemasse her. Åpne kartongen på topp, fyll i, sett kaldt og skjær så ut øyne og munn. Heng ut og se fuglene flokke seg til!

fuglemater-spokelse

Kartongene blir skikkelig artige som fuglebrett! Du kan mate med solsikkefrø, saltfrie nøtter, brødsmuler mm.

spokelse-fuglemater-lykt-2

Dersom du vil bruke den som lysestake så åpner du den i toppen og setter nedi lys. Du kan bruke et telys som du setter i en styltetøyglass slik at du unngår brannfare (relevant både ute og inne), eller bruk ett batterilys, det er uten tvil tryggest og varer jo lengre. Sett spøkelset på et bord, eller heng opp i ett tre.

halloween-fuglemater

Og angående ansiktsutrykket, passende eller hva? Må jo være frustrerende når små fugler ustanselig lander i munnen din 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her