Alpefiolen, en vinner i høstkrukkene!

Alpefiol kan tåle litt frost og er derfor godt egnet for høstkrukkene. Med sitt lekre bladverk og delikate blomster er de et vakkert alternativ.

Disse bildene ble tatt i november. Da hadde de stått ute siden august. Dette var rett nok en meget mild høst, men dog, super oppførsel og valuta for pengene, eller hva?

Både bladverk og blomster har holdt seg godt. Eneste jeg har gjort de tre månedene er å fjerne visne blomster. Jeg har alpefiol både i små potter på hagebordet, og i store krukker. Den i liten potte er ikke like pen, den har nok vært litt tørr av og til, men disse som har stått i krukker har friskt bladverk, vakre blomster og en haug med knopper.

alpefiol

Alpefioler kan tåle litt frost om de er herdet (vent til utemiljøet). Mine fikk noen dager med nattefrost i oktober uten at det plaget de det minste. Nå har jeg begynt å gjøre om til vinterkrukker (dvs ta ut planter og sette i vinterdekorasjonene). Men alpefiolene skal få stå så lenge de er fine, blir spennende å se hvor lenge det blir 🙂

To andre vinnere i høst har vært:
Hengebergknapp
Pasjonsblomst

alpefiol-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg er helt enig, Alpefiolen er en vinner – utendørs. Dette er tredje høsten jeg har alpefiol på veggen ved inngangsdøren. Det er så flott! Og den holder veldig lenge. Begge mine foregående har holdt til ut i romjulen. Da har det blitt veldig kaldt, -10° ca, og det klarer de ikke. I år skal jeg bli flinkere til å følge med på gradestokken, og ta de inn om natten hvis det blir for kaldt. Så får vi se om jeg klarer å beholde de enda lenger.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her