De fineste fuglekassene (aka, fargelegging i 3D)

Jeg storkoser meg for tiden med å dekorere 50 fuglekasser som brukes som et ledd av markedsføringen av boken min Fuglefryd. Fuglekassene sendes ut fra Font forlag til butikker over hele landet som ønsker å lage en liten utstilling for boken, og målet er at fuglekassen skal bidra til begeistring og synlighet 🙂

Oppskriften på denne fuglekassen ligger her på bloggen (og i boken). Den er enkel å følge og du trenger kun vanlig sag, og et bor til innflyvningshullet. Om du har lyst til å lage større fuglekasse for stær ol, eller vil lage en balkongkasse for rødstrupen mf så har jeg i tillegg laget to oppskrifter for de, men de må du kjøpe boken for å få. Uansett hvilken du følger – fuglekasser blir supre hjemmelagede julegaver!

fuglekasser-fuglefryd

Selve fuglekassene er snekret og grunnmalt av Oslo snekker og tekstil (les om de her), og så har jeg dekormalt de for å gjøre de ekstra interessante 🙂

fuglehus-fuglefryd

Ettersom kassene skal kunne henge utendørs så har jeg holdt meg til utendørsmaling. Nordsjø har en maling som tørker fort og ikke lukter, og som atpåtill selges i 1/2 liters bokser til fin pris. Jeg har kjøpt et utvalg farger, og blander meg så lett frem til andre nyanser. I tillegg er noen hus og tak malt med kobberspray for utebruk.

– men for å være helt ærlig, jeg tror at innendørsmaling kan funke helt fint for dekoren! Jeg har dekormalt fuglekasser med innendørsmaling før, og de er like fine etter tre år.

malingsbokser

I tillegg til maling og spraymaling har jeg brukt to typer tusjer, begge UV-resistente slik at de ikke falmer i sola. Et utvalg svarte sprittusjer med ulik tykkelse, samt et knippe spesialtusjer kjøpt på Oslo farge og tusj. Spesialtusjene kommer i ørten farge, men tørker mye saktere enn sprittusj og må spraylakkes med klarlakk etter at du er ferdig for å sitte. Alle bokstaver + noe detaljer + alle kobberfelt i figurer er malt med tusjene.

tegne-fuglekasse

Når det gjelder dekoren så er noe av det frihåndstegnet, dører og vinduer er målt ut og tegnet opp med linjal, men det aller meste av figurer er tegnet opp med hjelp av sjablong. Perfekt for meg som ikke er videre god på frihånd. Noen ganger har jeg tegnet opp konturen med blyant eller sprittusj og fylt inn med maling eller tusj, men for de fleste så har jeg fargelagt direkte med en liten svamp»kost» og maling. Sjablongene er kjøpt hos Panduro, svampekosten plukket jeg opp på Søstrene Grene.

fuglekasse-fuglefryd-ugle

Håper du ble inspirert til å lage en fin julegave. Eller til å kjøpe Fuglefryd 😉 

Og du, om du ser en fuglekasse i en bokhandel, ta bilde og del med meg da! Er så gøy å se hvordan de har det rundt om i butikkene sine 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her