Hageoppryddingsdag

Vi har hatt en absolutt fantastisk høst her i Oslo. Lang, mild og ikke for våt. I dag var det høstvær på sitt aller flotteste, og det passet godt for jeg hadde besøk av en venn som hjalp meg å gjøre hagen vinterklar.

Men før jeg forteller hva jeg gjorde, bli med en tur rundt huset og se hagen i sin høstskrud

novemberhagen-3

novemberhagen

novemberhagen-2

Jeg har mange krukker, og i over halvparten av de er det flerårige planter. Jeg foretrekker å overvintre de aller fleste av disse i bakken fremfor i krukkene. Delvis fordi noen av krukkene ikke tåler å stå ute på vinteren, delvis fordi jeg liker å bytte rundt på hva jeg har i krukker, og delvis fordi jeg liker å bruke krukkene til vinterdekorasjoner. Så, i dag har vi tømt endel av krukkene for stauder.

Videre fikk vi plantet litt løk. Får aldri nok krokus 😉

Men mest tid brukte vi nok på å rydde i bedene. I utgangspunktet så lar jeg vanligvis stauder ol stå uten å klippe de ned før vinteren, de visne stilker og bladene isolerer litt og hjelper planten gjennom vinteren. Men nå har jeg (dvs hjelperen) klippet vekk alle frøstender av tårnjernurten (den er i ferd med å ta over hagen og får ikke lage flere barn), og så fikk vi ryddet vekk noe rufs i kjøkkenhagen slik at pallekarmene tar seg godt ut med snø på.

Har du lyst på enda flere tips til hva du kan/ bør/ ikkeskalgjøre i hagen før vinteren kommer så anbefaler jeg denne artikkelen.

novemberhagen-4

novemberhagen-5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her