Med mose som duk!

Forrige helg var interiørgjengen til United Influencers samlet. Dessverre var jeg ikke frisk nok til å delta, men jeg har fått lov å dele noen bilder fra helgen med dere 🙂

Og det var jo nesten som jeg har vært der selv, for Franciska som driver den inspirerende bloggen Franciskas vakre verden hadde laget en liten homage til meg 🙂 Et mosekledd bord!

Det ble virkelig flott, og dette er det ikke så vrient å kopiere. Du kan fylle et helt bord, en kjøkkenbenk, eller et stort fat eller brett

mosebord-franciska-5
Dette bilde: Marianne Haga Kinder, alle andre bilder Franciska Munck-Johansen

.

Slik gjør du det:
– Sank inn mosen. Obs, om du sanker i skogen pass på at du sanker litt vekk fra stien og tar litt her og der, slik at det ikke blir store stygge sår etter deg.
– Dersom du bare skal ha dekorasjonen liggende noen få dager så kan du bruke hvilken som helst mose. Vil du lage et bord hvor du lar mose tørke ut så bør du sjekke hvilken av mosetypene som holder seg pene når de tørker.  (Les mer om sanking og oppbevaring av mose her)
– Er du engstlig for at det kommer små kryp ut av mosen din? Det kan du unngå ved å ha mosen under vann i en halvtime. Feks fyll i badekaret eller en oppvaskum. Om du ikke gidder det så blir mange dyr borte av seg selv om du lar mosen ligge i garasjen ol en par dager.
– La mosen tørke opp litt slik at det ikke renner vann fra den, og så er du klar for dekorering.
– Pass på at underlaget tåler stående fuktighet! Franciska la først duker over sitt bord for å få det pent på sidene, og så søpplesekker oppå disse for å beskytte bordet og dukene.
– Bruk gjerne andre materialer fra skogen også. Feks lavkledde grener, tyttebærlyng og blåbærlyng og kongler, eller hva med å ta inn noen små mini-grantrær og sette i vann med røtter?
– Det kan være vanskelig å få fat til å stå støtt på slikt mykt underlag, og her gjorde Franciska noe helt genialt. Hun satt noen høye glass med direkte kontakt med bordet, og la så skiferheller på toppen som tallerkner. Det ser virkelig ut som maten flyter over, og bidrar til den trolske stemningen 🙂
– Noe annet som virkelig gjør det trolsk er den rimelige lille tåkemaskinen, en sånn må jeg skaffe meg! Les mer om den og andre tips på blogginnlegget til Franciska og følg henne gjerne på Instagram.

mosebord-franciska-3

mosebord-franciska-4

Bilder:
– Av bord: Franciska Munck-Johansen
– Nærbilde av fat: Marianne Haga Kinder

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her