Hvordan trylle en vanlig tulipanbukett julete

Tulipaner er pene, står godt og relativt rimelige i innkjøp. Men ettersom tulipaner selges året gjennom så får jeg ikke så mye julefølelse bare av en tulipanbukett.

Så da kombinerer jeg de med noe annet, feks en julete vase (feks en kakeboks), eller i et tablå med mer julete venner.

Men mest av alt så setter jeg rett og slett til vintergrønt. Jeg liker godt å bruke einer i buketter, det er det jeg har gjort her. Den har små nåler, er tett og tredimensjonal, og en pen litt grålig grønnfarge. Et annet godt alternativ er furu (gammel furugren er penere enn ung), eller noe annet spennende fra hagen. Ikke så begeistret for grankvister, de er for rette og flate for min smak, og drysser mer enn det meste annet.

tulipanbukett-variant-3

Buketten ble finere etter at bildet var tatt, da løsnet jeg litt på grener og blomster så den ble luftigere…

tulipanbukett-variant

Drivhustulipanene flørter gjerne med en staut og stikkete kar fra skogen… 😉

Tips for å binde din egen bukett:
– Vurder å fjerne tulipanbladene, alle sammen. Avhengig av kvaliteten på tulipanbladene, og fargen på det vintergrønne, og ikke minst personlig smak så kan det løfte buketten.
– Vintergrønt som einer kan ha mye volum. Det er smart å vurdere å fjerne litt av volumet der det blir for mye, og alle smågrener nedenfor vasekanten. Noen ganger blir det lange strantne topper som stikker ut og forstyrrer, klipp av de også. Klipp ned til neste gren, så synes det ikke at du har frisert.
– For generelle tips om hvordan lykkes med blomsterbuketter, les her.

 

 

Annonse for boken Fuglefryd

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her