Hvordan ha islykter inne:

Om du lager deg en oppsamling for smeltevannet, så kan du godt ha islyktene inne. De kan vare noen timer, og er et utrolig dekorativt og spennende interiørelement.

Nedenfor finner du tips på hvordan ha islykten inne, hvordan få det til å bli fint og hvor lenge slike lykter kan holde.

Lær hvordan lage islykter her

islykter-inne

Tre metoder for oppsamling av smeltevann:
1. Du kan sette lykten rett på bunnen av et fat med høye kanter.
2. Du kan lage deg en løsning med skjult magasin
3. Du kan bruke den runde islyktformen, den kommer med vannmagasin.

islykt-vannsamling

Slik lager du eget vannmagasin:
Jeg har utviklet et smart lite triks som gjør at du kan lage ok holder for islykter av ting fra kjøkkenskapet. Jeg bruker en stor bolle, en tallerken/skål som er mindre enn bollen, og et glass ol som holder skålen oppe. Lykten står på fatet, vannet samles i den store bollen. På bildet øverst og nedenfor så står ballonglykten på skålen jeg demonstrerer. Den rette lykten er laget i en islyktformen jeg nevnte ovenfor.

pst, om du ikke skjønte bæret av dette så spør!

islykt-inne

Hvor lenge varer lykten?
Det avhenger helt på hvor tykk isen er og hvor varmt det er i rommet. Jeg husker ikke helt for islykter laget i islyktformene, men fra to til fire timer i vanlig stuetemperatur tenker jeg. Ballongislykter lager jeg skikkelig tykke, da kan de fint vare fire timer. Følg med på Moseplassen på Snapchat i kveld så får du se hvordan noen lykter smelter.

Det vil også variere litt på lyset du bruker, telys avgir faktisk mer varme enn stakelys og små kubbelys, og små islykter smelter naturligvis fortere enn store.

islykter-inne-4

Islykten står rett på et stort fat med høye kanter. For å unngå at islykten sklir rundt så legger jeg en stoffbit ol mellom isen og glassfatet.

Stylingtriks:
En islykt på et pent fat er nok. Men har du lyst til å gjøre mer ut av det så kan du feks lage et moseteppe som lykten står på, eller dandere blomster eller vintergrønnt rundt.  Det er også pent å sette islykten sammen med andre pyntegjenstander slik at de danner et tablå

islykter-inne-5

islykter-inne-2

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Har lurt på om det går å legge en oassis unner skålen, siden den trekke vann!?! Da trenger kanskje ikke bollen bære så stor!

  2. Kjempetøft! Gode tips til oppsamling av vann. Man kan og servere f.eks.reker fra en isform- noe jeg har snappet opp en eller annen gang, men skal ikke skryte på meg at jeg prøvd det ennå. Tipset er der iallefall:-)

    • Absolutt, jeg har sett lesere servere både reker og iskrem. Selv har jeg brukt de for isbiter 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her