Lim hjerter og annen isdekor på islyktene!

Dette trikset lærte jeg i fjor av en av leserne. Beate Grandahl Ervum har islyktdilla, og hun gjør noe jeg ikke har sett noen andre gjøre, hun limer is på is!

I år fikk jeg omsider testet ut i tide til å få det med på TV2 sendingen på torsdag, og for en suksess! Dette er virkelig ikke vanskelig, faktisk vil jeg si det er superlett, og superimponerende 🙂

Hvordan lage isfigurene:
Du trenger noe å lime fast. Den enkleste måten å ordne det på er å fryse vann i små kakeformer, eller barnas sandkasseleker, eller rett og slett bruke knuste isflak. Jeg har ikke fancy kakeformer så jeg brukte pepperkakeformer, det er litt fiklete, men blir fint.

isfigur

Legg pepperkakeformer utover en flatbunnet form. Hell vann til litt under kanten på pepperkakeformen. Sett ut til frysing. Ta så inn og la temperere seg, dvs la den stå inne en halvtime før neste skritt. Ha varm vann i en stålkom slik at stålet blir varmt, la vannet renne vekk og legg isen ned mot kummen slik at den smelter litt og pepperkakeformen løsner.

Hvordan lage islykten:
Jeg foreslår at du lager islykter enten med ballongmetoden, eller med bøttemetoden.

islykt-hjerter-5

Hvordan feste de på islykten:
Her kommer det litt magiske!
Du har litt vann på islykten, litt vann på isfiguren, dypper figuren i litt snø (ikke nødvendig), og holder dette inntill islykten til det fryser. Beate bruker dusjeflaske, men det går faktisk helt fint å bare forsiktig helle litt vann fra et glass også, eller dyppe fingertuppen i vann og føre over på islykten. Overaskende nok fryser de sammen på få sekunder. Se kort video her.

fiklings

Og vips så har du fått enda litt mer islyktdilla, eller hva?

Pst: Husk å stemme i islyktkonkurransefinalen. Ikke bare har vi fantastisk inspirerende finalister, vi trekker også ut vinnere blant dere som stemmer!

islykt-hjerter

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Et lite tips til er å bruke små silikonformer til å fryse figurer i. Perfekte størrelser finnes i bakesett for barn eller former til å støpe såper i eller figurbrett til å fryse isbiter i…

  2. Utrolig fine, veldig inspirerende fin video du laget for å lage islykter, de holder seg flott ute i kulda nå 🙂 Tusen takk for flott ide 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her