Svarte fare…

Jeg har en fin flokk svarttroster i hagen, og en av hannene er ekstremt uredd og nysgjerrig og kommer gjerne frem for å hilse på når jeg holder på ute med islykter. Svarttrosten er jo en mellomstor fugl, og jeg er en dame som skvetter veldig lett, så det er ikke sjeldent jeg hyler ut når den monsterdigre fuglen plutselig kommer inn for landing en meter unna.

Det resulterer jo i at den blir minst like skremt som meg og flyr litt vekk, og så har vi en liten stirrekrig etterpå før jeg skyndter meg å finne frem rosiner for å blidgjøre han 😉

svarttrost-hanne

Svarttrost er en av trekkfuglene som ikke nødvendigvis trekker ut av landet, faktisk overvintrer så mange her at den under hagefugletellingen (som er om 1.5 uker, mer om det snart) så ligger svarttrosten på 5.plass! Jeg har hatt en flokk vintergjester i mange år nå. De spiser igrunnen all slags fuglemat så lenge de får den på et brett eller bakken. Favoritten er hjemmelaget meisebollemasse, rosiner og ferske epler (ikke så gøy når de er bånnfrossne), men de spiser også bla solsikkefrø.

svarttrost-hanne-3

Bannertest1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Prøver å lokke fugler til hagen… Så langt har det vært 3 skjærer her… Men i dag da jeg kom hjem fra jobb: en svarttrost dame på plenen 🙂 Den så ut til å riktig kose seg! Håper den kommer tilbake snart 🙂 Ragnhild

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her