Tulipaner ute, i vinterkulda!

Gooood morgen!
Veit du at det er tulipanens dag i dag? Det betyr at du finner ekstra godt utvalg i blomsterbutikkene. Selv ynder jeg å kjøpe tulipaner på vinteren fordi de først er vakre i vase på bordet, og så vidunderlige i islykten utenfor. Dobbelt liv!

Men tulipaner har faktisk en tredje mulig bruk også, i vase ute en vinterdag! Dere som så meg på God morgen Norge i går så vel at jeg hadde en liten bukett tulipaner i en islykt?

Skal du lykkes med dette må du ha tulipaner som er stive (sett de i vann først om de er myke når du kjøper de). Og du må ha skikkelig minus og ikke varm sol. Nå i januar behøver du ikke tenke på sola, og når det gjelder mengde kuldegrader så vil jeg tippe det holder at det er jevnt minst fem minusgrader, men jo kaldere jo bedre egentlig (for da motvirker man den varme sola). Hvor lenge kan de da holde? Faktisk ikke riktig sikker, men jeg har da hatt fine tulipaner i to uker iallefall. Obs: Sterke farger holder seg fine lengst, de lyse kan bli bleket/missfarget, og de bør ikke ha sprunget for mye ut før de fryses.

Vasen, jo du lager en liten islykt, feks en ballongislykt
Og her finner du triks om du ønsker å lage en islykt med tulipaner oppi.

tulipan-vinter-gmn

tulipan-islykt

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her