Hagetv på nett: Kjøkkenhageserie på norsk!

Ettersom det er lite hageprogram på tv for tiden, så kommer jeg hver helg fremover mot våren til å dele tips til gode hageprogram som kan sees på nett! Det blir en miks av utenlandske og norske, nye og gamle.

I dag har jeg dykket ned i NRK og kommet opp med en artig serie fra 1978! Ja, det er rimelig gammelt, men jeg har sett gjennom tre av programmene og synes serien er verdt å dele. For visst bærer serien preg av alderen, men det er informativt og grundig, og dessuten veldig behagelig med en variasjon fra nåtidens heseblesende tempo.

TRYKK HER FOR Å SE SERIEN
(Nedenfor videovinduet finner du liste over alle program)

Serien heter egentlig Dyrk selv, men kalles på NRK for Hagebruk. Den består av elleve episoder. Først en introduksjon, og så ti episoder hvor det forklares hvordan dyrke en grønnsak (eller flere som ligner på hverandre). De går gjennom: Tidligkål, salat, gulrøtter, selleri, purre, gressløk og kruspersille, løk, reddik, høst- og vinterkål, nepe og kålrot, rødbeter, pastinakk, rotpersille og skorsonnerrot og bønner.

Programmet viser gartner Kåre Åmli som gjør hagearbeide, og har fortellerstemme av Dagfinn Tveito (tror jeg).

julerosefroe-1Fikk du lyst til å så? Jeg har laget noen frøbutikk-oversikter:
* Fem med flott utvalg av økologisk frø
* Ti gode frøbutikker

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Nu har jeg set den første udsendelse om gulerødder og glæder mig vældigt til at se resten …. også til at lytte til jeres smukke sprog, som tilmed ikke japper af sted, men tales så langsomt, at en dansker også kan følge med.

    • så hyggelig at du likte den Jytte! Og ja, er det ikke uvant å høre på når det går så sakte! Litt fint 🙂

  2. Så flott du deler dette,har sett den for mange år siden. Det er og gitt ut en bok, har den i en eller annen hylle. Det var en virkelig god serie og helt sikkert Dagfin Tveito som du sier som kommenterer.

  3. Supert tips! Det er jo mange gamle hageprogram som er lagt ut, jeg kikket også på ‘Hagen vår’ fra 1981. Som du sier, veldig informativt og behagelig. Selv over 30 år senere er programmene nyttige, selv om noe har endret seg, så er mye likt 🙂

  4. Veldig fin serie, eg kom over denne i mitt søk etter hageinspirasjon, og trur det kan vera nyttig informasjon her til kommande hagesesong! Tar gjerne imot gode tips! Takk for det!!! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her