Her kan du kjøpe frø på nett:


Dette er en oversikt over noen få utvalgte store frøbutikker på nett. Disse har jeg selv god erfaring med eller veit fra andre at er pålitelige, og de har spesialisert seg på frø med bredt utvalg. (Oppdatert januar 2018)
Se også min liste for norske frøbutikker her, og frøbutikker med økologisk frø.
Det er enkelt og hyggelig å handle frø på nett. Utvalget er ofte bedre, prisene i utlandet er betydelig lavere, og du kan i ro og mak finne mer informasjon om de sorter du vurderer. Eneste aber med å handle frø på nett er at ikke alle disse frøleverandørene har bilder på selve frøpakkene du mottar, greit å vite. (Har dog blitt langt vanligere med bilder de senere årene)
Regn en til to uker på å få pakken om du får den fra Europa, mer om den skal over Atlanteren. I høysesongen kan det ta noe lengre tid. Husk å holde deg innenfor tollvesenets 350kr grense, inkludert frakt. Da blir det ingen ekstrakostnad. Bestill heller to ganger om du vil ha mye frø 😉


Tips: Dersom du ønsker å finne en bestemt blomst/grønnsak så bruk søkfungsjonen. I utenlandske nettbutikker kan det være enklest å bruke plantens vitenskaplige (latinske) navn, dette finner du raskt ved å gjøre et google-søk med det norske. Legg også merke til at mange av butikkene har egne kategorier for klatreplanter osv.
Nesten alle butikker oppgir hvor mange frø det er i de ulike frøposene, det varierer mye og kan være verdt å sjekke.
Jeg har også en oversikt over norske nettbutikker med planter og utstyr for hagen. Flere av butikkene som er inkludert der fører også frø.
Lurer du på hvordan lykkes med frøsåingen? Du finner tips her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

70 KOMMENTARER

 1. Flott å få en god liste.
  Jeg har selv handlet fra Impecta, Rara Växter og Thompson&Morgan og er godt fornøyd. Kanskje jeg skulle prøve noen nytt i år?

 2. Takk for at du tok med www. organiccatalogue.com.
  Det er imidlertid min forrige blogadresse du har lagt ved, min nye (fra september 08) er
  http://randinesblogg/blogspot.com

  Jeg må få ryddet vekk den andre, det ble bare en ekstra g i randinesblogg.

  Kjempeflott tiltak med oversikt over frøfirma. Takk til deg….

 3. Jeg har jo fått den helt store frødilla i år og har gått litt berserk hos flere av dem du nevner, spesielt T & M. Men du hadde noen som var helt nye for meg. Spennende:-)

 4. Sigrid og Vibeke, takk for tips! Jeg har så langt ikke prøvd noen av de to, men har hørt pent om Plants of Distiction.

  Jeg har vel handlet aller mest hos impecta tror jeg, går konsekvent dit først for grønnsaker i allefall. T&M har også fått noen ordrer, det er så lettvint, men jeg prøver å se meg om først nå, for de er dyrere.

  Men jeg har egentlig ikke lang erfaring på dette med å så. Logisk følge av at jeg ikke har hatt egen hage så lenge. Men jeg har en veldig kjekk "går det ikke så pyttsann" holdning til hele såinga som jo hjelper på når spirene av og til utblir.. hehe.

 5. Holder selv på å vurdere frø til tomater i krukker på verandaen. Husker du sådde tomater med frø fra Tomatsidan i fjor. Var du fornøyd med frøene derfra?

 6. Ja, absolutt Sigrun. Jeg satt de bare ikke på den listen fordi det er en veldig liten butikk med kun tomat.

  Jeg anbefaler tomatsidan.se om man har tenkt å så noen slag tomater. Ikke minst fordi de har så flott presentasjon av sortene slik at man kan velge ut fra når plantene kommer i modning, smak, uteseende og egnethet for friland mm.

  Jeg fikk desverre en pakke dårlige frø, men resten hadde 100% spiring! De dårlige hadde sikkert blitt erstatta hadde jeg giddi å klage, men ettersom jeg uansett hadde fått med en ekstra frøpakke i sendinga så følte jeg at jeg hadde fått god valuta uansett. (og mer enn nok tomater..)

 7. Takk for koselig kommentar inne på bloggen min. Skal jaggu legge deg til hos meg da jeg ser jeg kan få maaaange gode tips om blomster og lignende…
  Ha en fin fin kveld=)

 8. Jeg handler stort sett med Chiltern Seeds i England, og jeg har bare god erfaring med dem. Frøene kommer raskt, og så vidt jeg har lagt merke til er det ikke noe galt med spiredyktigheten. Jeg syntes det er litt dårlig med bilder på siden deres http://www.chilternseeds.co.uk, men sammen med Hageselskapets sortsliste og bilder fra http://www.flickr.com, finner jeg som regel ut av det. Ender somregel opp med 5-7 frøposer for 200 kr.
  Jeg har også handlet med Leuthens Frø. De har grei pris, men har litt variable erfaring med spiringen. Men kanskje det skyldes meg..? 😉

 9. Hei
  jeg har funnet ut at ebay.com er den beste plassen å handle fra utlandet for meg, siden de har alt. Bra priser, bare 1 registrering og enkel betaling. Det er også ved 99,9% av tilfellene politlige selgere der. Så jeg vil absolutt anbefale å prøve det.

 10. Hei Anne! Koselig blogg du har,kommer nok til å kikke mye på denne.Jeg prøver å bestille frø fra Primafrø,men får beskjed at de ikke. leverer til det valgte land.Håper ikke det stemmer,de var veldig rimelige og hadde mye bra. Vet du dette? Vennlig hilsen Linda Nilsen

 11. Linda. Jeg ser nå at det er flere som rapporterer problemer med nettsiden deres/at de ikke får velge Norge lengere. Har sendt de en epost så får vi forhåpentligvis svar på om de har sluttet å sende. Har de sluttet så må jeg jo få de av listen.
  Takk for tilbakemelding, slikt er gull!

 12. Hei Anne! Takk for svar.Det var jo synd.Men jeg var inne på Rara vextar og de hadde mye bra,ble frista til å kjøpe en del stauder også,pleier å ha mest sommerblomster.Det ble en del dyrere men men

 13. […] at det er både enkelt og billig å handle ulike typer frø over nett, gjerne fra utlandet. Se min oversikt over noen av de mange frøbutikker som finnes. Jeg handler aldri frø i vanlig butikk, der er det dyrere og dårligere utvalg, og når […]

 14. Hei Villrose, så fint tips! En av de mange jeg har vært innom og så glemt.
  Det tipset og alle andre skal nå forresten bli til en egen bloggpost. Gleder meg veldig til å lage «leserenes frøbutikkfavoritter»!

 15. Jepp! Har handlet på mange av disse…
  I går sendte jeg nok en bestilling til http://www.summerhillseeds.com… (Fant ut at bacopa ble rimeligere der enn hos Thompson & Morgan)

  Har vært fornøyd med dem før. De har blant annet spennende variegerte sorter, og et eget sjokolade-utvalg…

 16. Rara Växter: Svensk, litt spesielt utvalg
  Hei, når jeg klikker på denne, kommer jeg til et amerikansk forsikringsselskap
  mvh
  Ana Maria Bing

 17. Tusen takk for en fin og informativ liste! Vil også tipse om den danske nettbutikken frøtorvet.dk. De har et rikholdig utvalg av alle slags frø og rimelige priser, og i tillegg har de mange frø på tilbud til 10-15 kr. pakken. Jeg kjøpte frø til riddersporer, storkenebb og månedsjordbær der i fjor, som ble til flotte planter i løpet av sommeren.

 18. Hei, vet du noe om sorten Geranium ‘Appleblossom Rosebud’? Og finnes disse som frø å kjøpe noen steder i Norge?

  • Hei Camilla.
   ‘Appleblossom Rosebud’ er ikke en geranium, det er en pelargonium. (men den kalles geranium på folkemunne og i England, men egentlig er geranium en helt annen plante)
   Jeg tviler meget sterkt på at du finner frø til denne. Navnsorts-pelargonier er som oftest ikke frøekte og formeres ved stiklinger. Så vil du ha den må du finne noen som selger planter (eller venner som har planten slik at du kan ta en stikling). Om du ikke aner hva stikling er så søk på bloggen her, så får du opp en video som viser hvordan stikle pelargonia 🙂
   Om du skal på Hagemessen ved Lillestrøm så er det ofte en par blomsterhandlere der med særinteresse for pelargonia (bla Hagemo), du burde kunne få fatt i den der, om du kan vente så lenge. Om ikke så er mitt beste tips å spørre lokalt. Det er ikke en uvanlig pelargonia, men ikke akkurat standard heller.

 19. Du har glemt å få med en kjempebra nettbutikk i Irland: http://www.seedaholic.com Super service,veldig bra priser,billig frakt-noe som har blitt viktig nå som frakt må regnes inn i prisen med de nye tollsatsene-rask levering,enormt utvalg,pluss at du får med absolutt all informasjon du trenger om hver plante. Anbefales på det varmeste!

  • Hei, takk for at du sier fra. jeg har ment å få fikset disse nå en stund, skal prøve å få priortert dette i helgen!

 20. Hei.
  Så spennede blogg du har, og med masse nyttige tips!
  Jeg pleier å kjøpe tomatfrø på http://tomatprat.blogspot.com/2017/10/tomatfr-ny-sorter-for-2018.html
  Det er nok ikke nettbutikk, men en meget hyggelig dame som er vanvittig flink i tomatdyrking. Hun har ekstremt stor tomatsort-samling, samt legger ut beskrivelse, bilder, samt sin egen vurdering av hver eneste sort. Det er mye billige å kjøpe frø hos henne enn i vanlige nettbutikker. Kvaliteten er veldig bra også.

 21. Jeg har i flere år vært meget fornøyd med disse:

  Bjarnes frø. De har et meget stort antall frø fra spennende eksotiske vekster,blomster frø , grønnsaks frø , frø til trær og busker og chilifrø, m.m
  Dansk firma.

  www,rarexoticseed.com : Blomster frø og eksotiske frø m.m

  smart seeds emperium : Eksotiske frø,blomster frø og grønnsaker.

  Jalapeno.nu Eksotiske frø, grønnsaksfrø, hagefrø og grønnsaksfrø.

  Alle er seriøse firma.

 22. Hvordan er det med å kjøpe frø i utlandet nå etter at 350kr grensa er fjerna? Syns det er veldig lite utvalg av frø til grønne inneplanter her i Norge

  • Hei, jeg har ikke tips om hvor kjøpe akkurat den, men jeg lurer på om du nå har oversatt navnet fra engelsk eller fransk eller noe? ikke gjør det. Da vil du aldri finne igjen det du leter etter 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her