Sitter du der og sover!

Er hun ikke skjønn?
Ikke så ofte jeg har kjernebitere på besøk i hagen, så når jeg så denne hunnen sitte og sove på en gren utenfor kjøkkenvinduet i går så måtte jeg prøve å få bilder av henne. Dessverre førte jo det til at jeg vekte henne, menmen, sånn er det å være supermodell, ikke fred for paparazzi…. 😉

Les mer om kjernebiter her

kjernebiter-3 kjernebiter-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Jo, den var skjønn. Så vakre farger og så fin «fasong». Tror aldri jeg har sett kjernebiter, i allfall ikke her hvor jeg har bodd de siste 10 årene. Så takk for at du deler.

  2. Ja, helt enig. En skjønn fugl! 🙂 Lenge siden jeg har sett en slik. Vi har en del forskjellige småfugler rundt omkring i hagen, som jeg gjerne skulle ha matet. Men, vi har en katt som dessverre er en flink jeger. Ha en god dag! 🙂

  3. Nydelig! Har ikke sett slike her i hagen hos meg. Siste uken har jeg knapt sett fugler i det hele tatt på foringsplassen, så lurer litt på om noe spesielt har skjedd. Tidligere fullt av spurv, meiser og stillits – samt svart- og gråtrost, men ikke siste uken, som sagt. Har du noen forklaring på dette, Anne?

  4. Leser over her at det er flere enn meg som har reagert på at det er lite fugler på foringsplassen for tiden. Så også at du nevner dette under innlegget om ekornet som bygger bol, Anne. Jeg har også lurt på om det var kulda som tok knekken på de, sånn som Lillian også spør om. Har du en teori eller noe kunnskap om det?

    • Jeg pleier å ha få gjester i januar jeg, så for meg er det ganske vanlig mengde sånn på snitt. Var ekstra mange når det var så kaldt, og nå som det er mildere finner fuglene mer mat naturlig og følgelig ikke så mange her på foringsplassen.

      Jeg tror ikke det var så kaldt så lenge i januar at det ville gi synlige utslag på mengden fugl, men jeg ser at ornitologisk forening bemerker at de ser et fall i mengden meiser i år kontra tidligere år, grunnet dårlig hekking i fjor våres (det var kald vår slik at det ble lite mat)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her