Klosterklokker!

Klosterklokker er den litt mindre kjente broren til snøklokkene. Jeg har skrevet grundig bloggpost om de to klokkene her, med utredning på hvordan de liker å bo og hvordan se forskjell på de.

Disse klosterklokkene fotograferte jeg i forrige uke i Botanisk hage på Tøyen, se flere bilder fra vårblomstsafarien her. 

– Personlig synes jeg klosterklokker er finere enn snøklokker. Hva synes du? 

klosterklokke-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Såg just klosterklockor i Gamla Linköping i går. Så otroligt vackra med de gröna fläckarna! Några har också lyckats ta sig i min trädgård fast där ligger det snö fortfarande! Där har jag zon 4-5, så det beror då inte på dålig härdighet att det går trögt, men att de klarar sig ända till zon 7 visste jag inte, för visst är det samma zoner i Sverige och Norge?/ Monica

  • Jepp! Samme soner i Norge og Sverige 🙂 Det kan være litt avvik mellom hvilken soner plantene får mellom de to landene (sonesetting er jo mest av alt gjetting og man kan vektlegge ulike kriterier), men i prinsippet er en H7 = H7 🙂

 2. Hva som er finest av snøklokker og klosterklokker?
  Oj, oj, hvordan skal man velge mellom to vår-kjærligheter…

  Jeg liker snøklokkene BEST fordi de er så tidlige og har spredt seg så fint hos meg. Og de er nydelige i bittesmå vaser.
  Og jeg liker klosterklokkene BEST fordi de er litt større, litt mer opprette i vekstformen, og har så fine klokker. Jeg har ikke råd til å plukke av dem, til det har jeg for få. Men jeg ser at de blir bittelitt flere for hvert år.

  Så jeg kunne altså ikke gi et skikkelig svar på denne utfordringen…
  😉

  • Det glemte jeg å si;
   Selv om jeg ikke kunne svare så var det morro med litt tankespinn rundt «problemstillingen».

 3. Tror jeg må si snøklokker, for de er først! Og så søte og små…
  Jeg var så heldig å få noen tuer av en venninne, de trives og sprer seg! De ble plantet ferske, jeg har prøvd å kjøpe løk men de ble det ikke noe av.
  Jeg satte ned noen klosterklokker i fjor, men har ikke sett noe til dem. Skal lese posten din grundig!

  • Så flott at snøklokkene dine sprer seg 🙂 Alltid gøy når planter trives, eller, ikke alltid da, ikke når de blir ugress, hehe 😉

 4. Klosterklokker, uten tvil. I besteforeldrene mine sin hage på vestlandet var det tue på tue av dem da jeg var liten. De var så store og fine, så mye mer «avanserte» ut enn de vanlige snøklokkene vi hadde hjemme.

  Jeg fikk noen tilsendt i fjor som jeg plantet ut i plenen, men de trives nok ikke så godt. Kom masse blader og den nette sum av to klokker i år. Krysser fingrene for flere klokker neste år.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her